Odhaľte patologických klamárov. Prezradí ich reč tela.Shutterstock
StoryEditor

Naučte sa čítať reč tela. Patologickí klamári nebudú mať viac šancu

16.10.2024, 08:00
Vzťahy

Zistiť, že máte po svojom boku, alebo v blízkom okolí patologického klamára, je poriadna rana pod pás. Najmä ak si dotyčný získal vašu dôveru a on vás zradil. Niekedy vám možno intuícia navráva, že to všetko nemusí byť také ružové ako sa javí, ale viete ako to chodí...pod lampou býva najväčšia tma a niekedy je oveľa jednoduchšie veriť, než spochybňovať. Prezradiť vám veľa vie aj reč tela...

Klamstvo v akejkoľvek forme nie je úplne ospravedlniteľné a stretávate sa s ním zrejme denne. Voláme to milosrdné, alebo neškodné lži. Aj tu však bagatelizovanie nie je úplne na mieste.

Naozaj sú neškodné?

To, čo vy považujete za banalitu, môže byť pre niekoho ďalšieho dôležité. Ak často používate takzvané milosrdné lži a viete si ich pred sebou dokonca ospravedlniť, skúste sa nad tým zamyslieť. Ak zatajíte partnerovi novú kabelku, alebo trošku zaklamete o jej skutočnej cene, možno to vo vašich očiach nie lož v pravom slova zmysle. Pre neho to však môže byť signál a znak toho, že mu možno nedôverujete, alebo si pokojne môže myslieť, že čoho až ste schopná, keď mu klamete v takýchto maličkostiach. Ale áno, takouto lžou principiálne nikomu neublížite. Oveľa horšie je to s patologickými klamármi, ktorí už možno často nevedia sami rozoznať čo je lož a čo realita. Veľakrát sa do svojich lží dokážu zamotať. Často sa dokonca prerieknu, no odhalí ich aj reč ich tela. Všímajte si malé gestá, ktoré vám o danom človeku povedia viac.

Oči

Oči sú oknom do duše. A je to skutočne tak. Ak vám niekto klame, prirodzene uhýba pohľadom. Tak nejako možno tuší, že by ste ho mohli práve vtedy odhaliť. Ľudia, ktorí klamú často klopia zrak, snažia sa o to, aby sa vám pohľady nestretli. Ale sú aj takí klamári, ktorí sa vám dokážu pozerať priamo do očí a pritom chrliť jednu lož za druhou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 08:02