Po rozvode si doprajte čas osamote.Shutterstock
StoryEditor

Ste po rozvode? Koľko času by ste mali ostať bez partnera? Odborníci v tom majú jasno

14.10.2024, 14:00
Vzťahy

Rozvod je jednu z najťažších skúšok v živote. Či už ste jeho iniciátorom, alebo s návrhom na rozvod prišiel partner, v oboch prípadoch chvíľku potrvá, kým sa s touto skutočnosťou zmierite a prijmete ju. Zatvoriť svoje srdce pred láskou nie je dobrý nápad. Rovnako ako si nenechať čas na smútok, samotu a vysporiadanie sa s celou situáciou.

Prečo?

Chcete do svojho života pustiť niekoho nového? Položte si otázku „prečo“? Potrebujete len niekým vyplniť prázdne miesto, ktoré tu po partnerovi ostalo? Nemáte s kým tráviť voľný čas? Cítite sa sama? Áno, aj to môžu byť dôvody, prečo by ste si najradšej okamžite našli nového partnera. Otázne je, či je to tá správna motivácia. Nebolo by lepšie, keby ste mali vnútornú istotu, že ste pripravení lásku nielen prijímať, ale aj ju dávať ďalej? Aj podľa odborníkov je práve toto to ideálne obdobie na to, aby ste dali priestor aj novým známostiam.

image

Podľa odborníkov je čas na hľadanie nového vzťahu zhruba rok po rozvode.

Shutterstock

Ideálna doba

Aj napriek tomu, že to, kedy bude človek na nový vzťah pripravený je individuálne, odborníci zastávajú názor, že by ste si mali dopriať minimálne rok na zotavenie po rozvode. Je to dostatočne dlhý čas na to, aby ste sa so situáciou vysporiadali, aby ste niektoré veci pochopili a zároveň vedeli, kam chcete, aby váš ďalší život smeroval. Máte za sebou neprenosnú skúsenosť, množstvo preplakaných hodín, ale aj času, kedy ste určite analyzovali, kde sa stala chyba. Môžete tak vkročiť do nového vzťahu s čistým štítom a perspektívou, že tentokrát by to mohlo vyjsť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:04