Po rozvode si doprajte čas osamote.Shutterstock
StoryEditor

Ste po rozvode? Koľko času by ste mali ostať bez partnera? Odborníci v tom majú jasno

14.10.2024, 14:00
Vzťahy

Rozvod je jednu z najťažších skúšok v živote. Či už ste jeho iniciátorom, alebo s návrhom na rozvod prišiel partner, v oboch prípadoch chvíľku potrvá, kým sa s touto skutočnosťou zmierite a prijmete ju. Zatvoriť svoje srdce pred láskou nie je dobrý nápad. Rovnako ako si nenechať čas na smútok, samotu a vysporiadanie sa s celou situáciou.

U každého je čas, ktorý potrebuje na zotavenie individuálny. Psychológovia v tom však majú jasno a odporúčajú, aby ste si dali na nejaký čas od randenia pauzu.

Prijmite to

Aby sa po rozvode zahojili všetky rany a aby ste si našli spôsob, ako sa celou situáciou vysporiadať, budete potrebovať nejaký čas. Na smútok, na prejdenie si všetkými emočnými fázami od smútku, sklamania až po hnev. Čas budete potrebovať aj na to, aby ste si zrazu zariadili život inak. Ak boli vo vzťahu prítomné deti, je to o to ťažšie. Hľadanie režimu, ktorý bude zvládnuteľný pre všetky strany, môže potrvať aj niekoľko dlhých mesiacov. V tomto období možno budete túžiť po láske, objatí či pochopení, no prípadný nový vzťah by všetky tieto okolnosti mohli negatívne poznačiť.

Rady odborníkov

Psychológovia tvrdia, že po rozchode či rozvode by si mal každý dopriať čas. Skôr, než sa rozhodnete opäť svoje srdce niekomu otvoriť, uistite sa, či máte v sebe spracované udalosti uplynulých rokov. Aj krivdy, hádky či nedorozumenia z predošlého vzťahu. Aby ste tieto traumy neprenášali aj do nových vzťahov, ktoré tým môžu trpieť a nakoniec budete robiť tie isté chyby, ako v minulosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:04