Pri masáži postupujte v smere zdola hore.dreamstime
StoryEditor

Suchý peeling: Hlavné dôvody, prečo by ste s nim mali začať už dnes

02.09.2024, 14:00
Vzťahy

V lete dostáva vaša pokožka poriadne zabrať. Vysoké teploty, slnečné lúče, morská voda, ale aj tá z bazénov na nej zanechávajú nežiadúce stopy. Nehovoriac o opaľovacích krémoch, pote a mikročasticiach, ktoré sa na nej počas dňa zachytávajú. Zaraďte do svojej pravidelnej rutiny suchý peeling. Pokožka bude nielen krajšia, ale aj zdravšia.

Na suchý peeling budete potrebovať špeciálnu kefu na telo a pár minút denne. Budete prekvapené z výsledkov, ktoré sa dostavia.

Dôkladná očista

Vďaka pravidelnému suchému kefovaniu pokožky ju zbavíte odumretej kože, ale aj nečistôt, ktoré sa na nej počas dňa zachytávajú. Nehovoriac o krémoch, ktoré v kombinácii s potom či morskou, alebo bazénovou vodou môžu napáchať poriadne škody. Hlavne, ak očiste nevenujete dostatočnú pozornosť.

Detox

Vďaka suchej masáži pomocou kefy podporíte krvný obeh, prekrvená pokožka je už na prvý pohľad zdravšia a prispieva k redukcii celulitídy, alebo ako prevencia proti nej. Okrem toho sa pokožka rýchlejšie zbavuje škodlivých látok a nahromadených toxínov, čo sa odrazí na jej kráse, ale aj zdraví. Pokožka bude okamžite jemnejšia a hladšia. Zároveň podporíte fungovanie lymfatického systému.

image

Stavte na kefu s prírodnými štetinami.

dreamstime

Ako na to?

Pri výbere telovej kefy stavte na kvalitu. Prírodné materiály sú šetrnejšie k vašej pokožke. Zároveň sa lepšie udržiavajú v čistote a sú trvácnejšie. Cena je síce o niečo vyššia v porovnaní s kefami zo syntetických vlákien, no táto investícia sa vám vyplatí. Pomocou kefy môžete ošetrovať celé telo, doslova od päty po hlavu. Tvár však v tomto prípade vynechajte. Nie je náhoda, že sme spomenuli najskôr päty. Začať by ste totiž mali práve pri nich a postupovať v smere zdola hore. Krúživými pohybmi prejdite postupne cez lýtka až po stehná a zadok. Nasleduje brucho, pri ktorom použite krúživé pohyby v smere hodinových ručičiek. Nevynechajte ani ruky a paže. Celá masáž by vám nemala trvať viac ako 10 – 15 minút a pokiaľ si na ňu nájdete čas denne, určite urobíte dobre. Pre dosiahnutie želaného efektu však venujte masáži aspoň trikrát týždenne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. september 2024 14:02