Ak sa vás za každú cenu snaží získať naspäť, možno vami manipuluje.Dreamstime
StoryEditor

Snaží sa vás za každú cenu získať späť? Dávajte si pozor, takto zistíte, že ide o manipuláciu

22.08.2024, 12:00
Vzťahy

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevkročíš. Napriek tomu to niekedy predsa len urobíme a vrátime sa naspäť, k nesprávnym ľuďom. Vieme, že s nimi nebudeme šťastní a že namiesto lásky budeme cítiť skôr ublíženie. Aj keď sme si mnohých negatívnych faktov vedomí, konáme tak povediac proti svojej vôli. Niekedy to však nemusí byť naša vina. Možno máme dočinenia s manipulátorom, ktorý presne vie čo robí a najmä ako to robí. Ako ho spoznať a ako sa v takýchto situáciách zachovať? Nie je to jednoduché, avšak ani nemožné.

Prvý krok sú hranice

Keď už prejdete cez fázu odhalenia, posúvate sa ďalej. Prechádzate do tej ešte komplikovanejšej. Teraz nastal čas na osobnú obranu a na to, aby ste sa voči takémuto chovaniu ochránili. V prvom rade, stanovte si pevné hranice. Buďte si nimi isté a nikomu za žiadnych okolností nedovoľte, aby ich prekročil. A v nijakom prípade niekomu, kto sa o to doslova usiluje a urobilo by mu to veľkú radosť.

Ďalším krokom, ktorý môže byť nápomocný je podpora. Nebojte sa požiadať a pomoc a vyjadrite svoje emócie niekomu, kto vám bude rozumieť. Ak sa spojí niekoľko názorov dokopy bude sa vám rozhodne lepšie rozhodovať. Nikdy na nič nie ste sám a to si treba naozaj vážiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 04:45