Príchod dieťaťa do rodiny môže spôsobiť hotové zemetrasenie.dreamstime
StoryEditor

Máte po pôrode problém s intimitou? Pomôžu vám niektoré jednoduché gestá

14.07.2024, 14:00
Vzťahy

Deti dávajú vzťahom nový rozmer. Pre mnohých znamenajú nájdenie zmyslu života, no niektoré páry zaznamenajú hotové vzťahové zemetrasenie. To má vplyv na ich partnerský, ale predovšetkým intímny život. Navyše je pre ženy niekedy veľmi zložité presúvať sa z roly matky do roly manželky či milenky. Návrat k intimite vám však uľahčia niektoré gestá.

Veľa žien má stále problém rozprávať sa o intimite, svojich predstavách, ale aj obavách z nej so svojim partnerom. Zahoďte ostych a komunikujte, to je to, čo vám pomôže najviac.

Na druhej koľaji

Keď prídu do rodiny deti, muži sa často cítia odstrčení. Ich partnerky zrazu venujú 100% svojej pozornosti ratolestiam a na nich im mnohokrát nezostane žiadny čas, alebo len nejaké útržky. Možno si myslíte, že by to muži mali automaticky a prirodzene chápať, no pravdou je, že nechápu. Pozbierajte zvyšky svojej empatie a energie a ubezpečte ho, že je pre vás stále dôležitý, že ho milujete, ale momentálne vám neostáva veľa síl na to, aby ste svoju pozornosť venovali dieťaťu aj jemu. Skúste sa niekedy len tak rozprávať o tom, aké to raz bude, keď bude váš potomok väčší a vy budete mať opäť čas jeden na druhého. Aj takéto malé gestá dokážu jeho myšlienky nasmerovať inou cestou.

Bez apetítu

Obnoviť intímny život po narodení dieťatka nie je vždy jednoduché. Významnú úlohu tu hrajú hormóny, ale často aj fyzické zmeny na tele ženy, ktorá samú seba stále neprijala a má problém sa uvoľniť a oddávať sa intímnym chvíľam. V neposlednom rade je to aj nedostatku času či celkovej energie. Spánkový deficit v tomto smere tiež zohráva významnú úlohu, nehovoriac o tom, že nie je pre matky jednoduché sa zrazu prepnúť do roly milenky.

Späť k intimite

To, čo vám pomôže si opäť nájsť cestu do manželskej spálne, sú malé gesta, ktoré jeden druhému venujete počas dňa. Najmä vašim polovičkám sa vyplatí, aby boli trpezliví a v tomto smere na vás netlačili. Štúdia, ktorá bola uverejnená v časopise Journal of Social and Personal Relationships uvádza, že ak si partneri počas dňa venujú dotyky, pohladenie, alebo bozky bez toho, aby to hneď smerovalo k tomu, že si to jeden z nich vysvetlí ako súčasť predohry, sa oveľa rýchlejšie dostanú do zabehnutých koľají aj vrámci intimity.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:25