Rozísť sa môžete aj bez zbytočných hádok a drámy.dreamstime
StoryEditor

Zvládnite rozchod s gráciou, bez drámy a s čistým štítom

12.07.2024, 14:00
Vzťahy

Rozchod je vždy veľmi bolestivý a to pre obe strany. Bez ohľadu na to, či ste jeho iniciátorom, alebo tým, koho druhá strana opúšťa. No zároveň je niekedy nevyhnutný a zotrvať vo vzťahu, v ktorom jeden z dvojice nie je šťastný nie je ideálna cesta. Ako však prežiť rozchod bez ujmy na duševnom zdraví a tiež so vztýčenou hlavou?

Zrniečka nádeje

Nedávajte mu nádej, že sa ešte niečo môže zmeniť či zvrátiť. Ak ste sa raz rozhodli to s partnerom ukončiť, tak mu to predostrite ako definitívne rozhodnutie, ktoré sa nedá zmeniť. Nádej mu môžete dať aj tým, že prijmete jeho pozvanie na kávu, alebo prídete do vášho bývalého spoločného hniezdočka na návštevu, alebo ho naopak pozvete na návštevu vy. Chce to čas, aby ste obaja pochopili, že je koniec a počas tohto obdobia bude pre obe strany najlepšie, ak stretnutia eliminujete.

Spoloční priatelia

Spoloční priatelia a rodina sú osobitnou kapitolou, ktorú budete musieť zvládnuť z gráciou. Buďte pripravení na to, že vášho partnera budú automaticky všetci ľutovať a vás možno považovať za emočne vyprahnutú osobu, ktorá mu spôsobila bolesť. Nie ste povinné nikomu nič vysvetľovať. Ale tiež môžete. Pokojne časť z toho, prečo ste sa pre takýto krok rozhodli komunikujte aj ďalej. No bez očierňovania  a podrobností, ktoré by toho druhého dávali do nelichotivej pozície.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 21:01