Život bez intimity so sebou prináša aj rôzne zdravotné ťažkosti.dreamstime
StoryEditor

Život bez intimity má vplyv na vaše zdravie, psychiku, ale aj vzhľad

29.06.2024, 14:00
Vzťahy

Či už ste sa rozhodli pre dobrovoľný celibát, alebo ste zrovna nezadaná a známosti na jednu noc nie sú nič pre vás vedzte, že život bez intimity vplýva aj na vaše telo a psychiku. Ak je teda partner v nedohľadne, doprajte si pár intímnych chvíľ sama so sebou. Aj to je vždy lepšie, ako nič.

Intímny život je dôležitý tak z pohľadu na človeka ako jedinca, ako aj pre páry, ktoré si práve vďaka intimite budujú medzi sebou dôveru a tiež oveľa silnejšie puto.

Život bez intimity

Ak práve vo vašom živote nastala situácia, že v ňom intimita povedzme absentuje, môže sa to odraziť vo viacerých úrovniach. Ak ste bez partnera krátko, možno nedostatok intimity ani nepocítite. Ak je to však niekoľko mesiacov či rokov, môžete tomuto nedostatku pokojne pripísať niektoré ťažkosti, ktorým v živote čelíte.

Psychika

Ako dobre viete, milovanie produkuje hormóny šťastia, ktoré vo vás vyvolajú príjemné pocity. Zároveň eliminujú hormóny, ktoré sú produkované napríklad stresom. Čiže budete nie len šťastnejší, ale zároveň pokojnejší a stres pokojne hodíte za hlavu. Nedostatok intimity môže mať za následok zmeny nálad aj správania a v niektorých prípadoch môže ústiť dokonca do agresivity.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 14:02