Život bez intimity so sebou prináša aj rôzne zdravotné ťažkosti.dreamstime
StoryEditor

Život bez intimity má vplyv na vaše zdravie, psychiku, ale aj vzhľad

29.06.2024, 14:00
Vzťahy

Či už ste sa rozhodli pre dobrovoľný celibát, alebo ste zrovna nezadaná a známosti na jednu noc nie sú nič pre vás vedzte, že život bez intimity vplýva aj na vaše telo a psychiku. Ak je teda partner v nedohľadne, doprajte si pár intímnych chvíľ sama so sebou. Aj to je vždy lepšie, ako nič.

Zdravie

Ak nebudete používať a stimulovať svalstvo, akékoľvek, tak ochabne. A to platí aj pre svalstvo v oblasti panvového dna. V dôsledku ochabnutého svalstva môžete časom čeliť problémom s únikom moču, ale tiež z poklesom maternice.

Bolesti

Na pravidelné milovanie by mali dbať najmä tie z vás, ktoré mávate bolestivú menštruáciu. Práve intímne zblíženie s partnerom pomáha predchádzať kŕčom, ktoré sprevádzajú váš cyklus. Milovaniu by ste dokonca mali dať zelenú aj na „červenú“.

Postava

Pri milovaní spálite aj nemalé množstvo kalórii, čo sa pozitívne odrazí aj na vašom tele. Ak si takúto aktivitu doprajete pravidelne, niekoľkokrát do týždňa, môžete sa tešiť z úbytku hmotnosti. Navyše intímne chvíle s partnerom vám dodávajú na sebavedomí, čiže sa budete celkovo cítiť oveľa lepšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 14:02