Okrem lásky hľadajú dnešné páry aj materiálne zabezpečenie.dreamstime
StoryEditor

Novým vzťahovým trendom u mladých je hypergamia. Sú pre nich peniaze vo vzťahu dôležitejšie než láska?

23.06.2024, 08:00
Vzťahy

Nezištné vzťahy založené na láske a porozumení už dávno nie sú IN. Najnovším trendom najmä medzi mladšou generáciou je hypergamia. Ženy aj muži očakávajú, že od vzťahu dostanú oveľa viac. Luxus, materiálne zabezpečenie, pohodlný život, sociálne zázemie. Túžia jednoducho po komplexnom balíčku a nie sú ochotní robiť žiadne kompromisy.

Je vám tento trend akýsi povedomý? Častokrát sa spája najmä so ženami, ktoré sú v prípade, že očakávajú od svojho partnera niečo viac než len lásku, označované za zlatokopky.

Nehľadajú len lásku

Podľa niektorých prieskumov túži po skutočnej a nezištnej láske len 27% ľudí. Ostatní túžia po tom istom, no pred partnerom, ktorého budú milovať a budú mať medzi sebou aj chémiu uprednostní až viac než 50% ľudí partnera, pri ktorom si udržia, alebo zvýšia svoj životný štandard. Je to vypočítavé? Krátkozraké? Odsúdenia hodné? Nech už sa vám to javí akokoľvek, mladšia generácia má vo svojich preferenciách jasno. Áno, väčšinou sa takého konanie spája už roky so ženami, ktoré sú automaticky označované za zlatokopky. Pravda je však taká, že aj aj muži majú radi po svojom boku zabezpečenú partnerku. Ak ste teda v situácii, že si hľadáte lásku svojho života, mali by ste mať v prvom rade zaujímavé sociálne zázemie či postavenie a nemenej zaujímavú sumičku na účte.

Žiadna novinka

Tak či onak, zamyslite sa nad tým, ako to fungovalo v minulosti. Už v dávnej histórii bolo bežné dohadovanie zväzkov podľa statusov a podľa toho, kto do vzťahu mal čo priniesť. Z majetku, ktorý vstupom do manželstva jeden z partnerov získal, častokrát profitovala celá rodina. Láska či sympatie šli bokom.

image

Luxus by mal byť neodmysliteľnou súčasťou balíčka, ktorý bude "vzťahový balíček" obsahovať.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. jún 2024 08:02