Vďaka pravidelnej starostlivosti o chodidlá, ich môžete mať hebké aj bez pedikérky.dreamstime
StoryEditor

Expresne hladké päty: Zabudnite na drahé krémy, pomôžu vám suroviny priamo z vašej chladničky

22.06.2024, 08:00
Krása a móda

Na to, aby boli vaše nohy upravené a hladké dbáte počas letných mesiacov o niečo viac než inokedy. Predsa len sú v sandálikoch oveľa viac na očiach. Návšteva pedikérky by mala byť samozrejmosťou, no intenzívnu starostlivosť by mali dostať aj medzi pravidelnými návštevami u nej.

Nedostatočne hydratované päty praskajú a sú drsné. A takéto nohy sa určite k vašim letným outfitom hodiť nebudú. Starostlivosť o ne vám však nezaberie viac ako dve minúty denne.

Suché chodidlá

Ak chcete, aby boli vaše nohy v perfektnej forme, venujte im dostatočnú pozornosť. Alfou a omegou by mali byť pravidelné návštevy pedikérky, ktorá zvolí optimálnu starostlivosť podľa potrieb vašich nôh. Okrem tvrdej a drsnej kože na nohách vám pekne upraví nechty aj samotné nechtové lôžko. Ak sa o svoje nohy budete starať aj doma, postačí vám, ak sa do rúk profesionálov zveríte raz za 6 – 8 týždňov.

Starostlivosť v pohodlí domova

Špeciálne krémy na nohy obsahujú zložky, ktoré chodidlá oveľa viac premastia a pokožka tak bude dokonale hladká a jemná. Raz za týždeň nohám doprajte peeling. Nielen, že je to veľmi príjemné, ale vďaka nemu nohy zbavíte odumretých častí, a spolu s nimi aj baktérii či mikroorganizmov, ktoré okrem iného spôsobujú aj zápach. Každý večer, najmä ak sú vaše nohy namáhané, ich poriadne nakrémujte a následne si obujte bavlnené ponožky. Vďaka tomu bude pokožka skutočne jemná. Skvelou alternatívou krémov na nohy je aj vazelína.

SOS pre nohy

Ak práve nemáte po ruke žiadny krém, pomôžu vám suroviny priamo z vašej chladničky. So suchými nohami si skvele poradí bravčová masť. V jemnej vrstve ju naneste na chodidlá, nasaďte ponožky a nechajte ju pôsobiť. Masť sa do chodidiel vpije, čiže nie je nutné ju následne oplachovať. Už po prvom použití zbadáte žiadanú zmenu. Ďalšou ingredienciou, ktorá si poradí so stvrdnutou kožou na nohách je tvaroh. Postupujte rovnako ako v prípade masti. Lepší než hrudkovitý bude roztierateľný tvaroh. Skôr, než si dáte nohy do ponožiek, zabaľte ich do potravinovej fólie a na rozdiel od masti ráno nohy poriadne umyte. Veď viete...So stvrdnutou kožou na pätách si poradí aj kúpeľ s octom, alebo sódou bikarbónou. V oboch prípadoch jednu z ingrediencií zmiešajte v lavóre s vlažnou vodou. V prípade octu do vody dajte aspoň 1 – 2dcl, čo sa sódy týka, stačiť budú dve polievkové lyžice. Nohy v takto pripravenom kúpeli máčajte zhruba pätnásť až dvadsať minút. Následne ich pomocou pemzy, alebo iného pilníka ošetrite. Suchá a popraskaná koža pôjde dole oveľa jednoduchšie. Na záver stačí nohy opláchnuť, osušiť a natrieť. Napríklad aj tou bravčovou masťou.

Bez potu

A na záver ešte jeden tip, aby sa vám nohy v lete nepotili, alebo aby ste potenie aspoň trošku eliminovali. Okrem antiperspirantov na nohy, ktoré sú účinné, môžete pokojne použiť aj detský púder, ktorý si v tenkej vrstve nanesiete na nohy. A ak ho náhodou nemáte po ruke, pokojne siahnite po zemiakovom či inom škrobe. Tie sajú pot a nohy budú aj vďaka ním svieže po celý deň.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 15:09