Takto môžete vyliečiť zlomené srdce.dreamstime
StoryEditor

Zlomené srdce nie je výmysel: Poradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať pocity straty

10.04.2024, 09:00
Vzťahy

Opustil vás niekto z rodiny alebo partner? Síce každá z vás berie stratu blízkeho úplne inak, no vo väčšine prípadoch vám takáto životná situácia zlomí srdce. Áno, tento stav naozaj existuje a je sprevádzaný všemožnými psychickými problémami. Prezradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať.

Pri zlomenom srdci môžete pociťovať nadmernú únavu, nevoľnosť, nedostatok motivácie, stagnáciu, ale aj dýchavičnosť či bolesť na hrudníku. Často je tento stav sprevádzaný aj úzkosťami, depresiou či dokonca samovražednými sklonmi. Ak si niečím podobným prechádzate aj vy, mali by ste okamžite začať konať. Prezradíme vám, ako prekonať pocity straty a vyliečiť tak zlomené srdce.

Stanovte si čas na uzdravenie

Ak vás trápi zlomené srdce, v prvom rade by ste si mali stanoviť čas alebo presný dátum, ktorý určí moment vášho uzdravenia. Či už to bude týždeň, mesiac alebo pol roka. Je len na vás, za koľko si viete predstaviť, že sa budete cítiť fyzicky a psychicky v poriadku. Stanovte si však radšej o čosi viac času a neurýchľujte dobu liečenia, aby ste si zbytočne neuškodili. Najlepším obdobím na prekonanie pocity straty sú tri mesiace, počas ktorých sa mnoho naučíte, posilníte sa a posuniete sa vpred.

Nebojte sa požiadať o pomoc

Síce existujú ženy, ktoré dokážu vyriešiť problém osamote, pri zlomenom srdci je dobré, ak máte vedľa seba oporu a podporu. Neuzatvárajte sa preto do seba a požiadajte o pomoc niekoho z blízkych. Takýmto spôsobom sa budete môcť vyrozprávať, poplakať si na niekoho ramene, vypočujete si iný pohľad na vec a nebudete na emocionálnu ťažobu samy.

Dajte emócie von

Možno si myslíte, že pri prekonávaní pocitov straty je najlepšie zamestnať svoju myseľ niečím iným, no pravda je úplne iná.Pokúste sa nepotláčať emócie a dajte ich všetky von. Nielenže sa tak môžete vyliečiť rýchlejšie, ale je dosť možné, že si podobnou situáciou už nebudete musieť prechádzať v budúcnosti

Pozor na sociálne siete

Ak sa chcete vyliečiť zo zlomeného srdca, určite vám nepomôže, ak sa budete každý deň pozerať na profil bývalého partnera, sledovať jeho každý jeden krok alebo scrollovať zamilovanými videá iných párov. Aby ste sa posunuli ďalej, musíte nechať minulosť minulosťou. Dajte si preto na nejaký čas pauzu od sociálnych sietí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 17:02