Takto zistíte, že je jeden z vás vo vzťahu nespokojný.dreamstime
StoryEditor

Je jeden z vás vo vzťahu nespokojný? Spoznať to môžete vďaka týmto signálom

03.04.2024, 17:00
Vzťahy

Aj keď sa vám možno zdá, že je to medzi vami s partnerom ideálne, rozumiete si a milujete sa, pravda môže byť úplne iná. Vďaka nižšie spomínaným signálom totiž môžete zistiť, že jeden z vás nie je vo vzťahu spokojný. Pozrite sa, ako spoznať, že sa niečo deje.

Či už je to o tom, že ste spolu dlho, necítite dostatok pozornosti alebo vám chýba intimita, po nejakom čase môže vo vzťahu jeden z partnerov pocítiť nespokojnosť. Nech už sa za ňou skrýva čokoľvek, je dobré o nej vedieť, čo najskôr, aby ste dlho budované puto mohli ešte zachrániť.  S tým vám môžu pomôcť nižšie spomínané signály, ktoré prezrádzajú, že sa vo vašom vzťahu niečo deje.

Komunikácia viazne

Rozprávate sa s partnerom omnoho menej než inokedy? Pravdepodobne sa vo vašom vzťahu niečo deje. Či už partner neodpovedá na správy, nepýta sa vás, ako bolo v práci, nehovorí o svojich pocitoch alebo takmer vôbec nekomunikuje, mali by ste spozornieť. Skúste sa ho opýtať, čo sa stalo, čo ho trápi, čo mu vadí a snažte sa okamžite zareagovať činmi.

Strata záujmu

Kedysi ste spolu plánovali dovolenky, výlety či nákupy, no dnes si akoby každý robí, čo chce. Takisto sa môže jednať aj o spoločné ciele, ktoré ste si prestali plniť. Práve tieto signály môžu napovedať, že sa jeden z vás necíti spokojne. Nečakajte preto a zorganizujte spoločné rande, ktorým partnerovi ukážete stály záujem. Pripravte sa však na to, že nebude stačiť len jedno.

Takmer žiadne intímne chvíle

Vytratila sa z vášho vzťahu intimita? Zabudli ste, aké to je, keď sa vás partner dotýka, bozkáva či drží za ruku? Ak ste na všetky otázky odpovedali súhlasne, jeden z vás je nespokojný. Skúste sa preto porozprávať a možno spolu prídete na veci, ktoré ste doposiaľ o tom druhom nevedeli.

Veľa hádok či klamstiev

Nespokojnosť vo vzťahu môže signalizovať aj množstvo hádok či konfliktov, ktoré nikdy nevyriešite. Pozor by ste si mali dať aj na tajnosti a klamstvá, ktoré môžu spôsobiť nedôveru a pochybnosti o vzťahu.

Bokovka

Ak s vami partner nie je spokojný, pravdepodobne bude spokojnosť hľadať niekde inde. Nemusí sa však jednať len o ženské pohlavie. Niekedy sa jednoducho partner potrebuje vyrozprávať, túži po podpore alebo opore v ťažkých chvíľach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:23