Ženy sa v minulosti chránili pred otehotneným bizarnými spôsobmi.
StoryEditor

Antikoncepcia minulosti: Takto sa ženy bránili pred otehotnením, budete v šoku!

29.01.2024, 18:00
Vzťahy

Ako sa ľudia bránili počatiu, keď bola hormonálna antikoncepcia hudbou budúcnosti? Svoje o tom vie napríklad Onan.

Účinná masť

V staroveku vraj proti počatiu miešali masť z medu, datlí a agátového tŕnia. Akokoľvek bizarné sa to z dnešného uhlu pohľadu zdá, podľa vedcov to mohlo skutočne do istej miery fungovať. Agátové tŕne totiž obsahujú látky, ktoré sa využívajú v antikoncepčných géloch dodnes

Bizarné rady

Starí Gréci verili, že keď žena počas menštruácie trikrát napľuje žabe do papuľky, nemôže prísť do iného stavu. Muži zas mali pred stykom namáčať prirodzenie do soľného roztoku alebo octu, a tak zabrániť rýchlym spermiám v akcii.

Rozkoš od počiatku dejín

Oddávať sa vášni a žiadostivosti je ľudstvu prirodzené. Ale ak žena netúžila byť obklopená nekonečným radom potomkov, musela sa chrániť. Najbežnejšia bola prerušovaná súlož, nasledovalo používanie kondómov.

Zázračné výplachy

Viete, že jednou z prvých „pomôcok“, ktorá mala chrániť pred nechceným tehotenstvom, bol bidet? Presnejšie teda jeho predchodca, ktorý bol známy už v antike a slúžil na výplach ženského pohlavného ústrojenstva po styku. Bola to však záležitosť bohatých, chudobní sa museli uspokojiť s primitívnejšími pomôckami na výplachy pošvy.

Predchodcovia...

Kondómy sa podľa posledných zistení používali už v starovekom Egypte, kde ich robili napríklad z rybích črievok. Látkové sa zaväzovali šnúrkou. O praktickosti tohto modelu je možné pochybovať... Staroveké kresby znázorňujú tiež používanie kondómov z jahňacej kože. Najstaršie rady proti počatiu obsahujú Kahúnov gynekologický papyrus z z roku 1850 pred. n. l. a Ebersov papyrus a z roku 1550 pred n. l. Zmieňuje sa aj o vydymovaní pošvy špeciálnym zariadením.

Profesionál Casanova

Známy milovník mal rád pozemské slasti a jedinú ženskú sukňu nenechal na pokoji. Preto si kondómy veľmi obľúbil a často s nimi zabával spoločnosť. Nepoškvrnené slečny sa mnohokrát nestačili čudovať, a chceli potom na vlastnom tele vyskúšať tieto novoty. Casanova bol vskutku skúsený profesionálny zvodca...

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 06:18