Aj priateľstvo medzi mužom a ženou môže fungovať.dreamstime
StoryEditor

Tak existuje? Priateľstvo medzi ženou a mužom vyvoláva neustále polemiky

09.01.2024, 15:00
Vzťahy

Tak existuje priateľstvo medzi mužom a ženou, alebo je to skutočne tak, že jedna, alebo druhá strana bude skôr či neskôr chcieť priateľstvo posunúť na inú úroveň? Túto otázku si kladú mnohí. Najmä tí, ktorým predstavíte svojho kamaráta a kamarátku a im sa hneď rozbliká kontrolka, ktorá neveští nič dobré.

Vzájomná pomoc

Z kamarátstva s opačným pohlavím budú ťažiť obe strany. Môžete sa od toho druhého veľa naučiť a porozumieť svetu, ktorý je vám často na míle vzdialený. Budete inak a samozrejme aj lepšie poznať svet žien a tiež mužov. Kamaráta či kamarátky sa môžete opýtať na veci, ktoré by ste sa nikoho iného neopýtali. Rovnako pohľad druhej osoby na niektoré životné situácie môže byť pre vás obohacujúci. Muži sú väčšinou tí praktickí, ženy tie emočnejšie. Práve tieto rozdiely budú pre vaše fungovanie dôležité.

Jasné pravidlá

Medzi oboma priateľmi by malo byť jasné, že niektoré hranice jednoducho neprekročíte. Môžete síce oponovať, že srdcu nerozkážeš a ak sa tak skutočne stane, radšej o tom hneď komunikujte. Možno to druhá strana bude cítiť rovnako. Nebolo by to ani prvý, ani poslednýkrát keď z priateľstva vznikol vzťah. No nepokazte si to tým, že podľahnete nejakému chvíľkovému vzrušeniu či pokušeniu. Nikdy s ním/ňou nekoketujte ani neflirtujte, nedávajte žiadne signály, ktoré by si druhá strana mohla vysvetliť inak ako naozaj sú. Buďte úprimní. A to aj voči sebe. A hlavne, vo chvíľach osamelosti si nemýľte lásku s túžbou mať po svojom boku aspoň niekoho. Koho poznáte, kto vás má rád a cítite sa pri ňom bezpečne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 01:20