Aj priateľstvo medzi mužom a ženou môže fungovať.dreamstime
StoryEditor

Tak existuje? Priateľstvo medzi ženou a mužom vyvoláva neustále polemiky

09.01.2024, 15:00
Vzťahy

Tak existuje priateľstvo medzi mužom a ženou, alebo je to skutočne tak, že jedna, alebo druhá strana bude skôr či neskôr chcieť priateľstvo posunúť na inú úroveň? Túto otázku si kladú mnohí. Najmä tí, ktorým predstavíte svojho kamaráta a kamarátku a im sa hneď rozbliká kontrolka, ktorá neveští nič dobré.

Podobne ako mnohé iné, ani táto téma sa nedá zovšeobecniť. Kým niekomu priateľstvo medzi dvoma rozdielnymi pohlaviami funguje roky, iní majú úplne opačnú skúsenosť.

Chcem niečo viac

Zrejme ste sa s tým už stretli buď vy, alebo niekto váš blízky či známy. Máte pocit, že máte vedľa seba toho najlepšieho priateľa. Zdieľate s ním takmer celý svoj život. Viete, že sa o neho môžete oprieť a rovnakú istotu dávate aj vy jemu. A zrazu....cítite, že sa niečo zmenilo. Možno to s vami bude komunikovať od začiatku veľmi otvorene a povie vám, že k vám cíti oveľa hlbšie city. Možno sa vám začne vyhýbať, pretože predpokladá, že jeho city ostanú neopätované. A možno len jednoducho budete vidieť, že je to zrazu nejaké iné, no nebudete tušiť prečo.

Vzájomná príťažlivosť

Ste si istá, že vy sa svojmu kamarátovi na 100% nepáčite a o prípadnej sexuálnej príťažlivosti nemôžete byť ani reč, pretože nie ste jeho typ? Nuž, spoliehať sa len na toto, nie je úplne ideálne. Časom sa sympatie a tiež príťažlivosť môžu prehĺbiť práve tým, ako dobre si rozumiete, ako sa v prítomnosti toho druhého cítite, čo s ním prežívate. To, že ste v začiatkoch vášho priateľstva nemali v bruchu motýliky ešte neznamená, že ich nebudete mať nikdy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:15