Život bez sexu so sebou prináša množstvo problémov.dreamstime
StoryEditor

Sexuálny pôst neprospeje vašej psychike, ani vagíne. Toto sa môže stať

21.12.2023, 08:00
Vzťahy

Máte dobrovoľný, alebo nedobrovoľný sexuálny pôst? Dávajte pozor na to, ako dlho bez sexu budete. Vaša vagína na to môže zareagovať pomerne citlivo. A nie len ona.

Pravidelný sex má veľa pozitívnych účinkov nie len na vaše psychické, ale aj fyzické zdravie. Toto spraví nedostatok sexu s vašim telom.

Nič nie je ako predtým

Ak ste boli dlhodobo bez sexu, môže sa stať, že prvých pár sexuálnych stykov bude pre vás bolestivých až nepríjemných. Práve v začiatkoch by ste preto mali dať priestor dlhšej predohre a tiež lubrikačným gélom. Aby ste si sex užili čo najlepšie a bez nepríjemností.

Čo platilo, už neplatí

Rovnako nie je ničím ojedinelým, ak na vás zrazu nebude fungovať to, čo platilo pred tým. Možno vás nebudú vzrušovať tie isté veci, budete čeliť problémom s vaginálnou suchosťou, ale aj polohami. Jednoducho, budete sa na seba musieť opäť naladiť. Zistiť, v ktorých polohách sa cítite komfortne, čo vám robí dobre a čo naopak nie. Dajte si čas na skúmanie a nikam sa neponáhľajte. A hlavne, nebuďte frustrované,  ak to nepôjde tak, ako ste boli zvyknuté. Ak aj momentálne nemáte partnera, s ktorým by ste mohli mať pravidelný sex nezabudnite, že je tu množstvo pomôcok, ktoré  vám počas tohto obdobia môžu pomôcť a vďaka ktorým môžete dokonca toto obdobie obrátiť vo svoj prospech. Minimálne tým, že sa ešte lepšie spoznáte a zistíte, čo vám robí dobre. Sexuálne hračky nemusíte vôbec prestať používať ani vtedy, keď už budete mať niekoho na pravidelné sexuálne radovánky. Práve naopak. Nový objav určite ocení vašu bezprostrednosť a kreativitu.

Hľadanie cesty

To, že veľké percento žien nedosahuje pri každom styku orgazmus je fakt. Ak ste patrili k tým šťastným, ktoré už presne vedeli ako na to tak vedzte, že po sexuálnom pôste to môže byť celkom inak a vy opäť budete hľadať cestu a hlavne miesta, ktoré treba stimulovať na to, aby ste orgazmus dosiahli. Aj v tomto prípade vám môžu pomôcť práve vaše bohaté skúsenosti s používaním hračiek pre dospelých.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 17:17