Snažte sa počas hádky vyhnúť kričaniu.dreamstime
StoryEditor

Komunikačné zručnosti, vďaka ktorým zvládnete každú hádku

02.12.2023, 14:00
Vzťahy

Komunikácia je jedným z najdôležitejších faktorov, ak chcete mať funkčné vzťahy. Niektoré témy sú síce citlivé, alebo nepríjemné, no aj napriek tomu by ste ich mali otvoriť. Určite radšej, než sa im vyhýbať. V opačnom prípade môže dochádzať k frustrácii a konfliktom. A tým je lepšie predchádzať, než ich riešiť.

Pochopenie

Snažte sa za každých okolností toho druhého počúvať a mať pochopenie pre jeho činy. Niekedy je to síce veľmi zložité, najmä ak máte na veci opačný názor, no ak prejavíte empatiu a chuť toho druhého pochopiť, bude to pre váš vzťah prínosom.

Nededukujte

Ďalším absolútnym nezmyslom je, ak si budete dedukovať závery sami. Dôvera vo vzťahu je kľúčová a vy by ste partnera mali nechať vysvetliť to čo sa stalo, prípadne čomu nerozumiete. V opačnom prípade sa budete trápiť hypotézami, ktoré môžu byť od reality na míle vzdialené. Navyše ak ich začnete vyťahovať počas hádky, bude to o to horšie.

Tomuto sa nevyhnete

Ak si myslíte, že aj vyhýbanie sa konfliktom je cesta, ste opäť na omyle. Pokiaľ sa snažíte niektoré veci „neriešiť“ len preto, aby bol doma pokoj, dá sa to zvládnuť len krátkodobo. A nie je to dobré. Budete doslova a do písmena ako časovaná bomba. Jedno vám vieme garantovať na 100%. Raz vybuchnete. A bude to ohňostroj, ktorý bude veľmi intenzívny. Určite urobíte lepšie, ak budete problémy riešiť priebežne a nevyhýbať sa ich riešeniu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 06:59