Nevera zatrasie každým vzťahom.dreamstime
StoryEditor

Nevera nemusí hneď znamenať koniec vzťahu. Vysporiadať sa s ňou však bude zložité

30.11.2023, 08:00
Vzťahy

Nevera je prítomná takmer v každom druhom až treťom manželstve. Aj napriek tomu, že je to veľká zrada a naštrbenie dôvery, nemusí to pre vzťah znamenať vždy koniec. Čaká vás síce veľa práce, no zachrániť ho nie je nemožné.

Nepotláčajte to

Tváriť sa, že ste nad vecou vám určite neprospeje. Buďte k sebe zhovievaví a plačte, kričte, hnevajte sa, rozbite hoci aj celú obedovú súpravu, ktorú ste dostali ako svadobný dar. Máte plné právo byť nahnevaní, frustrovaní aj zlomení. A ak vám bude najhoršie, vyhľadajte odbornú pomoc. Terapeuti vám pomôžu túto zložitú životnú skúsenosť pochopiť, aj prežiť. Tak individuálne, ako aj vám ako páru.

Oko za oko?

Pomsta je sladká. To áno, no v tomto prípade na ňu radšej rýchlo zabudnite. Vašim už aj tak naštrbeným vzťahom by mohla poriadne otriasť. A verte či nie, v konečnom dôsledku to nepomôže ani vám samotným a vy sa vďaka tomu určite nebudete cítiť lepšie.

Hrubá čiara

Ak sa rozhodnete dať vášmu vzťahu opäť šancu, urobte za všetkým hrubú čiaru. Len tak sa budete môcť posunúť ďalej. Znamená to tiež, že sa viac k tejto veci nebude vracať, ani ju partnerovi opakovane vyčítať. Bude to veľmi ťažké, no nepodozrievajte ho pri každom zdržaní sa mimo domu. Ak vás požiadal o druhú šancu, bude ju chcieť zrejme využiť čo najlepšie. A samozrejme, nezradiť vás.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 05:31