Veronika Zelinka Macková. Tanečno-divadelný Svet ju pozná pod menom Lady Vivian.Viktória Akbariová
StoryEditor

Zvádzanie pohybom: Učiteľka tanca a burlesque o tom ako sa naučiť odvekému ženskému umeniu

19.10.2023, 07:00
Vzťahy

„Snažím sa dosiahnuť, aby som mohla byť občas drzá, občas dominantná, občas rozkošná. Striedať tieto polohy ma baví. Ale je to náročné,“ hovorí UČITEĽKA ZVÁDZANIA a burlesque performerka v bratislavskom kabarete Veronika Zelinka Macková, ktorú pozná tanečno-divadelný svet pod menom Lady Vivian.

Na predstavení, ktoré som videla, ste boli, myslím, štyri ženy, len jeden kolega. Mala som pocit, že prítomní muži v publiku sa pri jeho tanci cítili dosť nekomfortne.

Nepozerali sa, však? My ženy sa rady pozeráme na ženy, hľadáme sa v tom, vidíme sa v tom, inšpirujeme sa. Páčia sa nám kostýmy, bielizeň. Náš vnútorný hlas často reaguje: „Čo to má? Aj ja chcem. To by som aj ja mohla vyskúšať. Takto dobre by som aj ja vyzerala?“ Heterosexuálni muži sa, neviem celkom prečo, často pozerajú na seba navzájom inak. Možno sa tiež porovnávajú (smiech).

A ak majú veľké ego, tak si možno vravia – prečo ja nemám také vypracované telo? Ale to nie je alfa a omega, aby bol niekto príťažlivý. Ani u mužov nie. Popravde však neviem, kde sa vzala taká bariéra hanblivosti. Musím sa ich nabudúce opýtať, ale oni sa aj hanbia odpovedať!

Ak sa mi nepodarí dostať sa k vám na kurz, a predsa by som chcela zatancovať manželovi, máte pre mňa tri zlaté rady?

Prvá rada je – môžeme si urobiť súkromnú hodinu (smiech). Druhá rada je – naozaj čerpajte zo svojej prirodzenosti. Nehrajte sa na miss, na agenta, buďte to vy. A robte to len vtedy, keď vás to baví a chcete si to užiť.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 21:56