Ako chutí nakoniec pomsta?dreamstime
StoryEditor

SKUTOČNÝ PRÍBEH: Ako chutí POMSTA? Vzťahy sú komplikované a naša spokojnosť často šliape po šťastí ostatných

22.10.2023, 18:00
Vzťahy

Aj dobrý človek občas zatúži po odvete. Napríklad keď mu niekto škaredo zlomí srdce. To potom urobí skoro čokoľvek, aby mu tú bolesť vrátil. Naša čitatelka Milada si týmto prešla a poučila sa.

Láska je zložitá a nie vždy ľuďmi prechádza rovnako. Ublížiť v srdcových záležitostiach je tak jednoduché! A obvykle na to doplatí viac ľudí ako len ten, na koho máte zlosť. Bohužiaľ.

MILADA:

Dvere do haly sa otvorili a recepciou sa prehnal prievan tak typický pre pochmúrne, daždivé dni. Práve som sa venovala hosťovi, ktorý chcel do naplánovaných procedúr pridať ešte akupresúrnu masáž chrbta, a tak som tú ženu zazrela len periférne. Počula som klapot podpätkov a otáčanie umelohmotných koliesok, ako za sebou ťahala kufor. Nič, čo by ma vyviedlo z miery. Naše wellness centrum vyhľadávali predovšetkým dámy a v takom prípade nevľúdnom počasí sa izby plnili jedna radosť. Túto ženu k nám ale ťahalo niečo úplne iné ako relax pri zábaloch a kúpeľoch.

Prišla za masérom, jej masérom

Došlo mi to, keď som k nej zdvihla hlavu. „Prajete si?“ zadívala som sa jej do tváre a úsmev mi stuhol na perách. Spoznala som ju okamžite. To je tá blondína, čo tu bola pred štrnástimi dňami! „Áno, mám u vás rezerváciu na víkend,“ usmiala sa a podávala mi občianku. Trasúcou sa rukou som ju prijala a nazrela do rezervačného systému. „Pani Drobná,“ položila som dôraz na prvé slovo, aby si uvedomila, že aj keď si dala dole snubný prstienok, v občianskom preukaze jasne stojí, že je vydatá. „Navštívili ste nás nedávno, je to tak?“ nedalo mi to, aby som to nespomenula. „Áno, zamilovala som sa do vašich thajských masáží,“ zubila sa sladko a mne hlavou prešlo, že pekne kecá. Skôr si obľúbila jedného konkrétneho thajského maséra. Môjho Sunana.

Očaril ma hneď!

Naše centrum bolo vyhlásené aj tým, že tu pracovali skutoční odborníci. Nie nejaké rýchlokvašky, ktoré sa k masážam dostali cez rekvalifikačné kurzy od úradu práce. Thajské masáže a rituály vykonávali domorodí Thajčania, ktorých sme do Česka lákali priamo z ich domoviny. Nebolo teda divu, že väčšina z nich bývala v domčekoch na kraji nášho rezortu. Sunan bol práve tento prípad. Prišiel do Česka bez toho, aby vedel, čo presne má od našej malej, stredoeurópskej krajiny očakávať. A prvé týždne si tu pripadal ako Alenka v ríši divov.

Ujala som sa ho najskôr zo zvedavosti. Bol to pekný chlap, o tom nebolo pochýb, ale mne viac priťahovala Sunanova plachosť, ktorá tak kontrastovala s jeho prácou, v ktorej si bol istý. Tak krásne mi rozprával o Thajsku, o tamojšej prírode, a hlavne kultúre. Počas dlhých nocí, ktoré sme trávili v objatí, maľoval našu spoločnú budúcnosť. Ďakoval mi za to, že som mu pomohla zorientovať sa v Česku, a na oplátku ponúkal výlet do jeho domoviny, kde ma vraj zoznámi s rodinou… Bavilo ma sledovať, ako sa Sunan pod mojím dohľadom mení.

Sebavedomie rástlo

Začal si uvedomovať svoju jedinečnosť, narovnal ramená a zdvihol hlavu. Získal sebavedomie, ktoré spolu s exotickým vzhľadom ešte podčiarklo jeho príťažlivosť. A potom prišla tá obrovská rana palicou. Medzi personálom sa začalo šuškať o jeho pletkách s klientkami. „Načapala som ho, ako vo výťahu osahával tú hrdzavú paničku,“ rozprávala jedna z našich chyžných. „Na poschodí dopoludnia nikoho nečakali, a keď sa otvorili dvere a ja stála na chodbe, odskočil od nej, ako by ho niečo uhryzlo,“ chichotala sa, zatiaľ čo druhá pokyvovala hlavou: „Zahráva sa, chlapček. Veď na izbách nemá čo robiť! Môžu ho za to vyhodiť.“ „Sunana nevyhodí. Je medzi klientkami obľúbený… prečo asi!“ „Vidíš, a ja som si doteraz myslela, že chodí s Miladou…“

No to ja tiež! Pri predstave, ako môj priateľ vo výťahu osaháva nejakú ryšavku, mi tváre zahoreli rovnako ako jej vlasy. Vedela som, že Sunana v Česku prekvapila rôznorodosť ženskej krásy, ktorú tu objavil. Myslela som si, že ide o prejav jeho romantické duše, ale ono nie. Stal sa z neho prachprostý pôžitkár. V kombinácii s benefity, ktoré od svojich napospol bohatých klientok dostával bokom vedľa prípadného sexu, sa nakoniec prestal pretvarovať. A keď som naňho udrela, jednoducho mi dal košom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:52