Dajte šancu rannému sexu.pexels
StoryEditor

Ranný sex prináša so sebou množstvo výhod. Toto sú 4 z nich, pre ktoré sa vám oplatí vstať skôr

18.09.2023, 08:00
Vzťahy

Padáte večer do postele po celom dni takí unavení, že sex je to posledné na čo myslíte a máte ešte energiu? Riešením je dopriať si sex ráno, hneď po prebudení. Nielen že si splníte „manželské povinnosti“, ale bude to mať pozitívny dopad na to, v akom duchu sa bude niesť celý váš deň.

Výbuch hormónov

Po rannom milovaní vás čaká dávka presne tých hormónov, ktoré vám zabezpečia skvelú náladu počas celého dňa a navyše majú vplyv aj na odbúravanie stresu. Ten je častokrát spúšťačom rôznych chorôb, práve preto by ste proti nemu mali pravidelne bojovať. A poznáte lepší spôsob, než je sex? Navyše sa počas sexu vyplavuje aj oxytocín, hormón lásky, o dôvod viac si ráno privstať.

Zdravá vďaka sexu

Netreba však zabúdať ani na ďalšie vedľajšie účinky, ktoré sex, a to hlavne ten v ranných hodinách vášmu telu prináša. Ovplyvňuje tvorbu imunoglobínu, ktorý vás chráni pred nástrahami v podobe baktérii či vírusov. Testosterón sa hlavne vďaka sexu dostáva oveľa rýchlejšie do krvi, čo má vplyv na zvyšovanie svalovej hmoty a zároveň na pevnosť kostí. No a ako bonus, čo ocenia najmä dámy, sa počas sexu v doobedňajších hodinách tvorí kolagén. A ten, ako už dobre viete je veľmi dôležitý pre vašu pokožku. Tá je vďaka nemu pružná, pevná a aj známky starnutia prichádzajú o niečo neskôr.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 12:33