Ste skutočne zamilovaní?pexels
StoryEditor

Ste skutočne zamilovaní, alebo sú vaše city len platonické?

04.09.2023, 08:00
Vzťahy

V živote stretnete mnoho ľudí, ku ktorým prechovávate rôzne druhy citov. Kým jeden vás priťahuje, no vzťah s ním si neviete ani len predstaviť, druhý je pre vás stelesnením všetkého, čo si pod pojmom dokonalý partner viete predstaviť.

Niekedy je náročné vyznať sa v pocitoch, ktoré priamo prežívate aj vy sami. No vďaka niektorým signálom viete rozoznať, či sú city len platonické, alebo skutočné.

Bez sexu

V prípade platonického vzťahu hovoríme prevažne o vzťahu, ktorý je mnohokrát len jednostranný. Vybrali ste si objekt záujmu, ktorý často ani netuší o tom, že figuruje vo vašich predstavách. Zväčša tento vzťah aj zostáva len v platonickej rovine, no nemusí to byť vždy pravidlo. Rovnako je tento pomer, ktorý je len vo vašich predstavách bez sexu. Aj bez záujmu oň. Tento druh lásky spoznáte aj podľa toho, že vám na dotyčnom človeku záleží a ste radi v jeho prítomnosti. No sex s ním je pre vás absolútnym tabu. Podľa niektorých štúdii sú dokonca takého platonické lásky pre ľudí veľmi prospešné. Údajne znižujú hladinu stresu a môžete mať pri nich dokonca pocity, akoby ste boli čerstvo zamilovaní. S vašou platonickou láskou môžete mať hlboké prepojenie a silné porozumenie v mnohých oblastiach.

Túžba a vášeň

Romantický vzťah, ktorý prežívate so svojim partnerom je niečo úplne iné. Tu už zohrávajú úlohu aj vášeň či túžba. Chcete byť s partnerom v blízkom kontakte a povinná jazda, a to doslova, je aj sex.  V tomto prípade potrebuje bezpodmienečne aj fyzický kontakt. A to nie len samotný sex, ale aj dotyky, pohladenie či bozky. No aj v tomto prípade musí ísť o súzvuk duší a o vzájomné ciele a záujmy.  V tomto prípade toho na fungovanie potrebujete oveľa viac. Rešpekt, dôvera, lojalita, to všetko a ešte oveľa viac potrebujete na to, aby takýto vzťah mohol dlhodobo fungovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 20:50