Najlepší je vraj sex po štyridsiatke.dreamstime
StoryEditor

Viete v ktorých rokoch života si sexuálny život užijete najviac? Výsledky vás prekvapia

09.08.2023, 08:00
Vzťahy

Máte pocit, že tie najlepšie sexuálne zážitky už máte za sebou a nič vzrušujúcejšie, než to, čo ste zažili okolo dvadsiatky či tesne pred tridsiatkou už nezažijete? Omyl, za vrchol sexuálneho obdobia väčšina ľudí uvádza vek okolo štyridsiatky.

Že s pribúdajúcimi rokmi vás už v posteli nečaká nič nové? Práve naopak. Vedci si posvietili na sexuálny život ľudí rôzneho veku a výsledky vás prekvapia.

Čaro rizika

Sex v mladosti prináša so sebou iste mnoho výhod. Ľudia majú množstvo energie a chuti skúšať niečo nové. To, že sa často nemajú kde stretnúť ich núti byť vynaliezavými a sex na rôznych verejných miestach je pre obe strany vzrušujúci. No nie vždy a tiež vás to nebude baviť do nekonečna.  Presne na tomto sa zhodli ženy aj muži, ktorí už majú za sebou nejakú tú sexuálnu skúsenosť. Väčšina z nich už má stabilného partnera a radšej než na schovávačku v skúšobných kabínach, sa zahrajú v pohodlí svojej spálne.

Vieš čo chceš

Kým v mladosti je aj sex často niečo ako pokus-omyl, s pribúdajúcimi rokmi už presne viete, čo máte radi, čo vám robí dobre, čo vás vzrušuje. Partneri, ktorí majú uspokojujúci sexuálny život sa zhodujú v tom, že im vyhovuje, že tomu druhému už nemusia dávať žiadne návody na to, kedy a kam ho majú chytiť a čo na nich funguje. Aj preto si sex užívajú bez zbytočných vecí okolo a so zaručeným vyvrcholením. Ženy však priznali aj to, že s rokmi už toľko nepozerajú na to, ako budú pri sexe vyzerať, ale v prvom rade na to, aby ich uspokojil. Sú so sebou stotožnené a cítia lásku partnera. A aj samotná dôvera prináša uvoľnenie, vďaka čomu sex nie je rozpačitý a dokážu sa pri ňom absolútne uvoľniť. A to tak ženy, ako aj muži.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 02:30