Niektoré farby na vás budú pôsobiť ako afrodiziakum.dreamstime
StoryEditor

Máte pocit, že vás sexuálny život, tak trošku stagnuje? Skúste staviť na tieto farby

26.07.2023, 14:00
Vzťahy

Máte pocit, že vás sexuálny život tak trošku stagnuje? Skúste zmeniť farby stien v spálni. Neverili by ste, aký vplyv majú nie len na vašu psychiku, ale aj sexualitu. Kým niektoré vo vás podporia vášeň a chuť na sex, iné vás naopak utlmia.

To, že farby dokážu vplývať na vašu psychiku je dobre známe. Vďaka ich správnemu výberu napríklad aj v spálni, sa môže zlepšiť, alebo naopak zhoršiť aj váš sexuálny apetít.  

Žltá

Ešte pred pár rokmi v slovenských domácnostiach prežívala boom práve žltá farba. Pôsobila sviežo, útulne a v neposlednom rade aj moderne. Dnes už tento trend takmer vymizol a krikľavé farby vystriedali skôr zemité odtiene. Čo sa spálne týka, žltá by sa nemala dostať ani do užšieho výberu. Nielen že absolútne nepodporí váš sexuálny život, ale práve táto farba vplýva aj na váš spánok, respektíve na jeho dĺžku. Práve kvôli žltej farbe totiž hrozí, že budete vstávať o niečo skôr, než vám zazvoní samotný budík.

Zemité farby

Zemité farby sú skvelou voľbou pre ktorúkoľvek izbu. Pôsobia upokojujúco, sú nadčasové a jednoducho kombinovateľné s inými doplnkami. Príjemne pôsobia tiež bledo zelená, modrá, broskyňová a jemná levanduľová farba. Ideálne však je nechať aspoň strop biely. Rovnako tak harmonicky pôsobí, ak bude farebná len jedna a nie všetky štyri steny. Následne môžete pomocou dekorácií dotvoriť celú miestnosť podľa vašich predstáv.

image

Menej je niekedy viac.

dreamstime

Červená
 

O červenej je dobre známe, že vyvoláva nie len agresivitu, ale aj vášeň. Práve tú si páry častokrát zvolia ako farbu, ktorá bude v ich spálni dominantná. Podporuje sexuálny apetít, ale aj vášeň medzi partnermi. Pozor však na to, aby na vás nepôsobila príliš rušivo. Váš milostný život síce bude prekvitať, no časom vám možno bude chýbať pokojný spánok a bezproblémové zaspávanie. Červenú si do spálne pokojne dajte, no skúste práve v jemných detailoch, alebo už spomínanú jednu farebnú stenu. Červené závesy, obliečky, vankúše či závesy. Stačí skutočne málo.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:48