Nie len únava, ale aj hádky stoja za vašou nechuťou na sex.dreamstime
StoryEditor

Tri najdôležitejšie dôvody, ktoré stoja za vašou nechuťou na sex

27.06.2023, 22:03
Vzťahy

Nedostatočná sexuálna túžba v partnerstve môže byť vážny problém ktorý často stojí za frustráciou oboch partnerov a neraz ústi až do rozpadu ich vzťahu. Váš sexuálny apetít však ovplyvňuje množstvo vecí a vy niektoré z nich viete ovplyvniť.

Konflikty, nezdravé jedlo aj nedostatok spánku. Aj zdanlivé banality môžu stáť za tým, že chuť na sex u vás klesá.

Spánok

Kvalita spánku a jeho dostatok či nedostatok môže byť za to, či a ako často budete mať chuť na sex. Je to absolútne logické, veď ak zle spíte, vaše telo nemá dostatok času na regeneráciu a tým pádom klesá aj vaša energia. Nielen že nemáte dostatok síl na realizovanie bežných povinností či aktivít, a na sex už vôbec nie. Veď by vám hrozilo, že zaspíte skôr než poviete slovo sex.

Strava

Pýtate sa ako strava súvisí s tým čo jete? V prvom rade tiež vplýva na to ako sa celkovo cítite. Ak ste prejedení a skombinujete počas dňa všetko čo vám príde pod ruku, zrejme sa ozve aj vaše trávenie a črevá. Plynatosť je to posledné čo chcete riešiť pred alebo počas sexu. Možno patríte k šťastlivcom na ktorých sa nadbytočné skonzumované jedlo nijako neodrazí, no ak ste len obyčajný človek, zrejme s nevhodnou stravou prichádzajú aj kilogramy. A to už potom ide ruka v ruke s tým, ako ste či nie ste so sebou spokojní a to má na vaše libido väčší vplyv ako si myslíte. Rovnako pozor na konzumáciu alkoholických nápojov. S jedným či dvoma pohárikmi možno vaša chuť na sex narastie, no ak to preženiete, sex si rozhodne neužijete.

Konflikty

Aj keď mnoho párov hovorí, že na hádkach je najlepšie udobrovanie, nie vždy platí táto rovnica. Pokiaľ žijete vo vzťahu kde sú konflikty na dennom poriadku a často sú sprevádzané urážaním či krikom, potom je veľmi náročné sa zrazu prepnúť do roly milujúceho partnera a opätovať milencovi city či dôverovať mu a chcieť mať s ním sex. A práve tieto vojny medzi partnermi sa často podpíšu aj na ich sexuálnom živote a na jeho intenzite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:36