Manipulátor vás vie veľmi rýchlo dostať tam kam potrebuje.dreamstime
StoryEditor

Vzťah s manipulátorom vás oberie aj o poslednú dôstojnosť. Tieto signály neprehliadnite

16.06.2023, 10:00
Vzťahy

Na začiatku je všetko krásne. Stará sa o vás ako o princeznú a vy máte pocit že žijete jednu nádhernú rozprávku plnú romantiky. Až časom sa z rozprávky stáva nočná mora a akonáhle vám spadnú ružové okuliare, vidíte realitu v plnej paráde. Na vzťah s manipulátorom sa nedá pripraviť. A dlhodobé spolunažívanie z vás urobí trosku.

Ukončiť vzťah s manipulátorom však nie je vôbec jednoduché. Pripravte sa na spŕšku emócii. Hnev, ľútosť, plač, vyhrážky. Skúsi na vás skutočne všetko.

Týranie

Psychické týranie sa s fyzickým možno nedá úplne porovnávať, no pravda je taká, že ani v jednom prípade to pre obeť nie je jednoduché. A aj slovné útoky dokážu človeka obrať o poslednú kvapku sebaúcty a dôstojnosti. Nie všetci manipulátori sú rovnakí a kým jedna skupina zostane „len“ pri psychickom týraní, tá druhá sa časom neovládne a z času na čas vám dá aj fyzicky najavo svoju silu.

Pod kontrolou

V začiatkoch vzťahu je niekoľko hodinové telefonovanie či písanie si na dennom poriadku a tento záujem zo strany partnera vám dokonca môže lichotiť. Ak vás však kontaktujte pomaly každú hodinu a chce vedieť o každom vašom kroku, buďte obozretné. Je len veľmi tenká hranica medzi tým že sa o vás zaujíma a tým, že vás kontroluje. Buďte opatrné a stopnite to radšej hneď na začiatku.

image

Neustála kontrola po telefóne rozhodne nie je v poriadku.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:41