Neviete, čo si o mužovi, s ktorým ste na rande, myslieť? Starostlivo ho pozorujte a rozlúštite jeho tajné signály.dreamstime
StoryEditor

DEVÄŤ SIGNÁLOV, že sa mu páčite. Prehľad gest a malý test so solničkou

15.06.2023, 10:15
Vzťahy

Podľa vedcov sa muži zamilujú už počas 8,2 sekundy. Ako je na tom ten váš? Možno mnohé PREZRADÍ REČ JEHO TELA.

Niektorí muži sú tajomní ako hrad v Karpatoch. Pozvú vás na schôdzku, sú milí, galantní, usmievaví... Ale keď potom dôjde na lámanie chleba a majú svoje city prejaviť, tak mlčia.

Hovoríte si: Má o mňa záujem, či nie? Je len opatrný, láskou sklamaný alebo ste pre neho vzduch a berie vás len ako kamarátku: Najlepšie by bolo opýtať sa ho priamo, lenže, ktorá z nás má na to odvahu? Preto je lepšie vychádzať z iných informačných zdrojov.

Už ste iste počuli o reči tela

Podľa psychológov je presnejšia, úprimnejšia ako rôzne hry so slovíčkami. Tento typ komunikácie totiž vychádza z limbického systému (najstaršej časti mozgu), ktorý mapuje emócie a vytvára akýsi pud sebazáchovy. Vďaka nemu napríklad naši predkovia zvládli prežiť boje, tuhú zimu alebo dokázali včas utiecť. Tieto reflexy nám zostali dodnes, a tak všetky gestá, mimika, pohyby očí či dotyky, dokážu napovedať viac, ako sme si ochotní pripustiť. Využite to a na základe týchto signálov tela si „preklepnite“ aj svojho ctiteľa. Náš malý manuál vám v tom pomôže.

Dotýkanie sa ako autoerotika

Keď žena zvádza muža, zvyčajne si rukou siaha do vlasov. A muži? Tí sa zas dotýkajú ucha, brady či nosa. Všetky tieto drobné pohyby sú dôsledkom takzvaných autoerotických dotykov. Vo chvíli, keď sa človeku niekto páči, využíva citlivosť kože a predstavuje si možný blízky kontakt so svojím partnerom.

Obočie odkrýva (ne)sympatie

Poviete si: Čo je na tom? Veď je to len pár chĺpkov nad okom... Lenže obočie patrí k najspoľahlivejším barometrom záujmu. Chlap, ktorému sa páčite, pri pohľade na vás vždy vytiahne obočie a rozšíri zreničky. Bežný očný kontakt trvá 1,8 sekundy. Ak ste v zornom poli svojho potenciálneho priateľa ďalej a častejšie, sú to len víťazné body pre vás.

Poloha pier naznačuje záujem

Áno, ústa sú nositeľom informácií. Lenže, čo máme robiť, keď objekt nášho záujmu mlčí ako ryba – je hanblivý alebo si s vami skrátka nemá čo povedať?

Ešte skôr, než sa vás zmocní panika, pozrite sa na jeho pery: Sú pevne zovreté? Potom je aj váš sused rovnako uzatvorený voči vám. Všimli ste si naopak, že máva pri rozhovore s vami pootvorené pery? Potom je to signál, že je voči vám otvorený a hltá každé vaše slovo. Odborníci na zvádzanie radia, aby ste si všímali aj to, ako často muž vo vašej prítomnosti pije. Pery pritlačené k poháru totiž hovoria o sexuálnej túžbe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:34