Chce to pár trikov a vaše libido bude opäť fungovať tak ako má.dreamstime
StoryEditor

Nelámte si hlavu nad poklesom libida. Takto ho naštartujete sebe aj partnerovi

13.06.2023, 14:00
Vzťahy

Pokles libida je úplne prirodzený jav ktorý sa týka tak žien ako aj mužov. Nuž, rutina aj vek robia svoje. No ešte nie je nič stratené, pretože aj libido môžete stimulovať a užiť si tak vášnivý sex aj s dlhoročným partnerom. A aj vtedy keď nemáte práve čerstvých dvadsať.

Niekedy vášeň zo vzťahu vyprchá rýchlejšie, ako by ste si mysleli. Niekedy vás zrádza vlastné telo a chuť na sex už nie je taká na akú ste boli zvyknutí. No všetko nemusí byť ešte také čierne, ako sa na prvý pohľad zdá.

Sebaláska

Hoci sa to nezdá, ale za poklesom libida môže byť aj nespokojnosť z toho ako človek vyzerá. Pár kilogramov navyše negatívne vplýva nie len na to ako sa cítite fyzicky, ale aj psychicky. Najmä obézni ľudia často trpia nechutenstvom na sex oveľa častejšie. Mnohí z nich uvádzajú, že akonáhle sa im podarilo zbaviť sa kíl navyše, vrátil sa aj stratený sexuálny apetít.

Len pre dospelých

Niektorým párom sa osvedčilo aj pozeranie filmov pre dospelých. Porno skutočne do partnerskej spálne prinesie nový vietor, vzrušenie a oveľa väčšiu chuť na sex. Urobte si teda s partnerom filmový večer ktorý skončí podľa tých najodvážnejších predstáv.

Zázračné bylinky

Niektoré bylinky majú doslova zázračnú moc. Majú pozitívny vplyv na celkový sexuálny život a stimulujú libido. Medzi ne patrí už dobre známe ginko biloba či šafran. Preukázateľné účinky však sú pripisované aj ženšenu či žeruche peruánskej ktorú väčšina z vás pozná pod názvom Maca. Dôvod prečo bylinky priaznivo vplývajú na váš sexuálny život je v prvom rade ten, že prekrvujú a stimulujú pohlavné orgány. Vagína je oveľa viac citlivá a rovnako aj penis. Práve vďaka tomu si páry dokážu užiť sex oveľa intenzívnejšie. A čo je najdôležitejšie, majú naň chuť.

image

Morské plody aj ryby sú považované za silné afrodiziaká.

pexels

Afrodiziaká

Žiadne potraviny neurobia s vašim libidom zázraky na počkanie. Pravda je však taká, že niektoré z nich sú považované za účinné afrodiziaká. Sú to najmä morské plody, ryby ako losos, makrela ale aj tuniak. Pravidelne si servírujte melón či granátové jablko a nebráňte  sa ani kvalitnej čokoláde s vysokým obsahom kakaa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 07:57