Myslí to s vami vážne?dreamstime
StoryEditor

Myslí to s vami partner vážne, alebo vás má len ako prechodnú stanicu?

09.06.2023, 14:00
Vzťahy

Budú stabilné a vážne vzťahy úplnou raritou, alebo sa muži predsa len budú chcieť viazať, usadiť a tvoriť so ženou pár. V spoločnosti je toto stále veľký otáznik. Páni radšej pred záväzkami utekajú, než sa do nich hrnú. A ako to má ten muž po vašom boku? Niektoré signály vám dajú jasne najavo či s vami počíta, alebo ste len akousi prestupnou stanicou.

Byť vo vzťahu dnes nie je vôbec také jednoduché. Najmä, ak to jeden z partnerov cíti a vidí inak.

Buďte všímavá

Niekedy má o tom ako by mal vzťah vyzerať každý z partnerov inú predstavu. Ak máte pocit, že váš vzťah aj po mesiacoch randenia stagnuje, nevyvíja sa a máte pochybnosti či to s vami partner myslí vážne, otvorte s ním túto tému. Ak budete vidieť že vzťah nemá perspektívu, radšej z neho vycúvajte a nestrácajte čas s niekým kto to s vami nemyslí vážne a nemiluje vás natoľko, aby s vami chcel mať rodinu či vážny vzťah.

Rodina a priatelia

Je prirodzené, že po nejakom čase vás partner predstaví svojej rodine či najbližším priateľom. Nie je nikde napísané aký čas je ten najideálnejší. Každý to má samozrejme inak. A predovšetkým v prípade rodiny je to úplne prirodzené, že domov neprinesiete ukázať niekoho po pár týždňovej známosti. Ak teda po dvoch mesiacoch nie ste pozvaná na rodinný obed, nelámte si kvôli tomu hlavu. Ak vás však nepredstaví ani svojim kamarátom, ktorí ani netušia o vašej existencii, zrejme nebude niečo v poriadku.  Presne tento názor zastávajú aj pároví terapeuti.

Spoločné plány

Ak vám vŕta v hlave prečo sa váš partner stále nevyjadruje k otázkam ohľadom dovoleniek či dlhodobých plánov, jeho dôvody môžu byť aj v tomto prípade jednoznačné. Stále si nie je istý, či nejaké dovolenky či plány vôbec budete môcť zrealizovať ako pár. Možno vie, že tento vzťah nie je ten pravý, no nechce pred ním ani zatvoriť dvere a čaká. Čaká, či nepríde niečo lepšie alebo niekto pri kom sa mu rozbúcha srdce tak, že mu hneď bude jasné s kým si chce naplánovať celý život.

Ja, ja, ja

Pre druhú stranu je nesmierne zraňujúce ak vidí, že partner myslí len sám na seba. Hovorí vám o tom, že by chcel ísť v lete na dovolenku s priateľmi a ani slovkom sa nezmieni, či by ste nešli niekam aj vy dvaja. Rovnako pristupuje k otázkam voľného času a o dlhodobých plánoch nehovoriac. Má v úmysle kúpiť byt a vy čakáte že po roku vzťahu by ste možno mohli plánovať aj založenie spoločného hniezda, no o tom nechce ani počuť. Aj v tomto prípade je na mieste sa s ním otvorene porozprávať či máte obaja o smerovaní vzťahu rovnaké predstavy.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:20