Pozrite sa, prečo zvyknú muži po sexe zaspať.dreamstime
StoryEditor

Záhada vyriešená: Muži po sexe zaspávajú z týchto dôvodov

23.05.2023, 17:00
Vzťahy

Každé pohlavie je po sexe nastavené inak. Zatiaľ, čo ženy sa chcú rozprávať alebo maznať, muži túžia po spánku. Prečo to tak je? Snažili sme sa nájsť odpovede na túto záhadu a naše pátranie bolo napokon úspešné. Pozrite sa na najčastejšie dôvody, kvôli ktorým muži po pohlavnom styku zaspávajú.

Mohol byť sex akýkoľvek vášnivý, vzrušujúci a intenzívny, takmer každá žena po ňom zacíti sklamanie, keď započuje spokojne odfukovať zaspávajúceho partnera. Chceli ste sa ešte dôverne rozprávať alebo maznať? Môže to znieť akokoľvek zle, no muži za to nemôžu, a preto sa na nich nemôžete hnevať. Existuje totiž niekoľko dôvodov, ktoré stoja za mužskou túžbou po spánku hneď po sexe. Pozrite sa, ktoré to sú.

Ide o biologický problém

Myslíte si, že muži zaspia po sexe naschvál, aby sa s vami nemuseli rozprávať či riešiť nejaké problémy? Ste na veľkom omyle. Príčinu ich chuti na spánok musíte hľadať v biologickej podstate tela. Keď totiž muž dosiahne orgazmus, do krvi sa mu začne vyplavovať veľké množstvo hormónov prolaktínu a oxytocínu, ktoré naštartujú proces spánku. To znamená, že jediné, na čo sa môžete hnevať je fakt, že nám ženám príroda nič také nenadelila.

Túžba po spánku kvôli spokojnosti

Podľa odborníkov zvyknú muži po sexe zaspať aj z iného dôvodu, ktorý vás môže vo veľkom potešiť. Keďže hormón prolaktín spúšťa u detí aj u mužov spánkový proces, môže to signalizovať, že sa sex vášmu partnerovi veľmi páčil. Ak sa naopak stane, že nezaspí, pravdepodobne si milovanie až tak neužil.

Sex ich unaví

Ďalšou príčinou túžby po spánku u mužov je únava. Väčšinou sa pri sexe zapotia viac oni ako ženy, a teda sa aj skôr unavia. Keď napokon dosiahnu orgazmus, ich telo sa začne uvoľňovať a napätie zmizne. Rovnako tak treba myslieť na to, že veľká námaha spôsobuje úbytok cukru a stratu energie, čo má za následok ospalosť.

Muži jednoducho vypnú

Posledný dôvod chuti na spánok po pohlavnom styku treba hľadať v neurológii. Podľa nej sa totiž pri mužskej ejakulácii zvykne vypnúť činnosť niektorých funkcii v mozgu. Práve to spôsobí u muža po vyvrcholení malátnosť a ospalosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. apríl 2024 21:31