Spontánny sex má svoje čaro, ale ani ten plánovaný nie je na zahodenie.dreamstime
StoryEditor

Plánovaný či spontánny sex? Oba majú svoje výhody

19.05.2023, 10:00
Vzťahy

Vášnivý spontánny sex má niečo do seba a odolá mu málokto. Práve naopak, má svoje neopakovateľné čaro a dokáže vás dostať poriadne do varu. Plánovaný sex oproti tomu spontánnemu popri ňom vyzerá ako poriadna nuda. No ani v tomto prípade nie je všetko také čierne ako sa na prvý pohľad vzdá.

Aj v plánovanom sexe môžete nájsť mnoho výhod. Jednou z nich je, že nejaký sex vôbec budete mať.

Preferencie sú jasné

Podľa výskumov páry uprednostňujú spontánny sex pred tým plánovaným. A toto zistenie vás zrejme ani neprekvapilo. Veď vzrušenie a vášeň ktoré ho sprevádzajú sa pri plánovanom styku dostavia v oveľa menšej miere. No páry ktoré spolu žijú v dlhodobom vzťahu priznali, že hoci spontánny sex by za ten plánovaný nikdy nevymenili, často sa priklonia aj k tejto možnosti.

Záruka sexu

Najmä páry ktoré sú spolu dlhodobo, majú deti či množstvo pracovaných a rodinných povinností, považujú plánovanie sexu za veľmi dôležité. Hovoria, že pokiaľ by si sex nenaplánovali, s najväčšou pravdepodobnosťou by ho ani nemali. Alebo aspoň nie tak často ako keď všetky okolnosti prispôsobia tomuto cieľu. Prídu skôr z práce, deti pošlú k starým rodičom a potom im nič nebráni užiť si sex naplno.

image

Plánovanie sexu nie je vždy úplne zbytočné.

dreamstime

Vzrušenie

Tí, ktorí sex plánujú priznávajú, že vášeň a vzrušenie síce nie sú automatické, no majú svoje spôsoby ako sa dostatočne na seba a na sex naladiť. Koniec koncov aj toto plánovanie má pre nich svoje čaro a tiež isté napätie ktoré je korením plánovaného sexu. V otázke uspokojenia je to jednoznačné a tak, ako ich dokáže uspokojiť spontánny sex, ich uspokojí aj ten plánovaný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:39