Vegetariáni majú podľa prieskumov oveľa väčšiu chuť na sex.dreamstime
StoryEditor

Majú lepší sex vegetariáni, alebo tí, ktorí majú denne vo svojom jedálničku mäso? Pozrite sa, kde je pravda

12.04.2023, 10:00
Vzťahy

Ste zarytí mäsožravci, ktorí si deň bez poriadneho kusu mäsa ani nevedia predstaviť? Ak vás k jeho úplnému vylúčeniu, alebo aspoň obmedzeniu nemotivuje ekológia či vaše trávenie a množstvo iných benefitov pre zdravie, možno vás presvedčí fakt, že podľa niektorých prieskumov majú práve vegetariáni oveľa zaujímavejší sexuálny život.

Čo by to bol za život, keby ste si nemohli nič dopriať a neustále by ste sa obmedzovali, však áno? Niektoré zmeny vo vašom životnom štýle ako aj v stravovaní však môžu priniesť oveľa viac ovocia ako by ste si mysleli.

Chuť na sex

Podľa viacerých prieskumov, ktoré si „posvietili“ práve na vegetariánov, majú títo ľudia oveľa väčší sexuálny apetít, ako tí, ktorí sa každý deň kŕmia mäsom. Hneď po ich chuti na sex však slušne dominuje aj ich výdrž a v neposlednom rade aktivita v posteli. Dôvodov je hneď niekoľko.

V zdravom tele...

Pýta sa prečo je tomu tak? Ľudia, ktorí holdujú rastlinnej strave majú oveľa väčšiu sebadisciplínu aj v samotnom stravovaní. Nie len že sú viac fit zdravotne, ale medzi vegetariánmi by ste obézneho človeka hľadali skutočne veľmi dlho. A aj to v akom tele žijete a ako sa cítite ovplyvňuje to, či máte, alebo nemáte chuť na sex.

Môžu za to hormóny

Strava bohatá na rastlinné produkty obsahuje fytoestrogény a tiež množstvo vitamínov a minerálov, ktoré podporujú tvorbu hormónov, ktoré priamo súvisia a vplývajú na funkciu rozmnožovacích orgánov a aj na samotné libido.

image

Uprednostníte rastlinnú stravu. Budete sa cítiť aj vyzerať oveľa viac fit.

dreamstime

Afrodiziaká

Asi ťažko by ste sa niekde dočítali, že vaše libido naštartuje údená klobása či slanina. Zo živočíšnych produktov sú ako afrodiziaká známe najmä plody mora. A potom celý zástup ovocia, zeleniny, strukovín či orechov a rôznych semienok. Tie sú napríklad bohaté aj na zinok, ktorý v tomto prípade zohráva dôležitú úlohu. A to nie len na to, aby všetko fungovalo tak ako má, ale aj na vašu chuť na sex a aj na energiu, ktorú pociťujete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:07