Páni o kvalite svojich spermií až tak neklamali...dreamstime
StoryEditor

Šokujúce odhalenie vedcov: spermie majú na ženy takéto účinky

10.04.2023, 10:00
Vzťahy

Americkí vedci sa naozaj často púšťajú do celkom unikátnych výskumov. Dôkazom toho je ten, ktorý nedávno uskutočnili na niekoľkých stovkách žien. Ako na ne fungovali mužské spermie? Výsledky vás možno prekvapia.

Muži o kvalite a pozitívnych účinkoch svojich spermií hovoria radi a zanietene. Skutočnosť je však taká, že nie sú až tak ďaleko od pravdy.

Pod mikroskopom

V prvom rade sa vedci sústredili na to, čo všetko mužské spermie obsahujú. A je to síce neuveriteľné, ale dá sa povedať, že majú dokonca výživovú hodnotu! Sú plné bielkovín, ale aj minerálov ako horčík, zinok či vápnik. Dokonca obsahujú aj vitamín C. A to už je čo povedať. Navyše majú schopnosť bojovať proti starnutiu buniek. Že by sa práve našiel toľko ospevovaný elixír mladosti?

Niečo navyše

Okrem spomenutých látok sa v nich však nachádza ešte niečo. Tou zázračnou látkou je serotonín. Ten je známy ako hormón dobrej nálady a pokiaľ ho v tele nemáte dostatok, nie je vylúčený nástup depresií.

Výskum na ženách

Takmer tristo žien sa dobrovoľne zúčastnilo výskumu. Boli tam ženy, ktoré mali pravidelný sexuálny život so svojim partnerom a mali nechránený sex, ale tiež ženy, ktoré sa počas sexu chránili buď prerušovaným sexom, alebo pomocou prezervatívu. Súčasťou prieskumu však boli aj dámy, ktorých sexuálny život bol mizerný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 06:09