Naplánujte si čas pre seba a svojho partnera.
StoryEditor

10 tipov, ktoré sexuálna terapeutka opakuje svojim klientom!

27.03.2023, 15:22
Vzťahy

Sexuálne rady, z ktorých môžete skutočne profitovať.

Vo svojej sexuálnej terapeutickej praxi stretla veľa ľudí, ktorí túžia po „dokonalom“ vášnivom sexe – ako je to vo filmoch, kde sa nikomu nerozcuchávajú vlasy a každý má extatické orgazmy.

To však nie je reálne. To je Hollywood. V skutočnom živote môže byť sex mätúci, rozstrapatený a dokonca aj sklamaním. Ľudia sa môžu báť mať sex so svojimi blízkymi, môžu byť frustrovaní z toho, že to nerobia pravidelne, alebo príliš znepokojení tým, či to robia správne. Frustrácia je bežná, keď sa nenaplnia očakávania. Vyhnite sa tomu a užívajte si posteľné radovánky plnými dúškami.

1. Používajte svoje zmysly

Použite svojich päť zmyslov (áno, všetkých päť), aby ste sa zamerali na vnemy vlastného tela. Opustite myslenie založené na výkone a namiesto toho si osvojte prístup založený na potešení. To pomáha znižovať tento druh sexuálneho tlaku, na ktorý sa väčšina ľudí sťažuje, pokiaľ ide o sexuálne očakávania. Toto praktizovanie vám môže pomôcť naučiť sa eliminovať obavy, ktoré vyplývajú z presvedčenia, že musíte vedieť všetko o sexuálnej intimite.

2. Rozšírte svoju definíciu sexu

Sex je viac ako iba styk. Pre rozmanitosť vyskúšajte širšie obzory. Môže to zahŕňať čokoľvek od hlbokého bozkávania, zmyselných dotykov a erotických masáží až po používanie vibrátorov alebo iných sexuálnych hračiek. Skúmanie rôznych telesných potešení je kľúčom k dosiahnutiu silnejšieho orgazmu.

3. Pochopte navzájom jazyk lásky

Keď ide v spálni do tuhého, spoľahnite sa na svoje silné stránky. Je celkom ľahké presunúť vinu a nahnevať sa, keď nie sú splnené vaše potreby. Ale namiesto toho, aby ste to ukončili, venujte nejaký čas tomu, aby ste pochopili názor toho druhého. Nájdite spoločnú reč.

Hádky sa zvyčajne vyskytujú preto, že jedna osoba sa cíti nedocenená. Takže ak sa budete učiť a prejavovať svoju lásku v jazyku svojho partnera (či už prostredníctvom darčekov, fyzickej náklonnosti alebo vynášania smetí), vytvoríte základ pre sexuálnu intimitu.

4. Vyhnite sa porovnávaniu svojho partnera s vašimi minulými sexuálnymi partnermi

Porovnávanie má tendenciu vytvárať zbytočnú neistotu a odpor. Namiesto toho si doprajte jeden druhého a udržujte veci vzrušujúce. Vytvorte si nové spomienky! Naplánujte si rande, aby ste si našli čas na vytváranie nových sexuálnych eskapád.

5. Buďte detektívom

Buďte zvedaví na svoje a jeho telo! Zvážte túto prax pri rozširovaní vášho povedomia o tom, čo vám dáva pocit sexuálneho života. To všetko vám pomôže lepšie sa pripraviť na to, aby ste svojho partnera naučili, ako sa vás dotýkať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:58