Šťastný život môžete mať aj vďaka maličkostiam.dreamstime
StoryEditor

Slová „milujem ťa“ chce počuť každý, no je ešte jedno slovo ktoré vášho partnera poteší rovnako

18.03.2023, 15:00
Vzťahy

V dlhodobých vzťahoch to už tak býva, že niektoré veci po rokoch považujete za úplnú samozrejmosť. Veľa pozitívnych vecí prehliadate a vôbec im neprikladáte význam ktorý v skutočnosti majú. Vedci sa zamerali na to, čo vzťahy utužuje a aké slová by ste mali svojmu partnerovi hovoriť pokiaľ možno čo najčastejšie. Ľúbim či milujem ťa by nemali chýbať, no zabúdate ešte na jedno slovo, ktoré je pre ľudí rovnako dôležité a tým slovom je: ďakujem

Ďakovať je za čo a vždy. Je to práve o tom, ako sa na danú vec ktorú partner urobil pozeráte. Nečakane nakúpil či upratal domácnosť? Aj napriek tomu, že to je absolútne normálne, poďakovanie by nemalo chýbať.

Túžba po docenení

Americkí terapeuti zverejnili štúdiu v ktorej si preklepli dokonca niekoľko stoviek párov a výsledky sú jednoznačné. Vyznania lásky potrebuje počuť z času na čas každý. No oveľa dôležitejšie je pre partnera, ak mu poďakujete. Práve v tomto momente si o to viac uvedomí, že  je pre vás dôležitý  a že to, čo pre vás či rodinu urobil vníma, berie na vedomie a váži si to a nepovažuje to za samozrejme. Už len obyčajné poďakovanie za prípravu obeda pohladí dotyčného na duši.

image

Nie len "milujem ťa" by ste mali svojmu partnerovi hovoriť.

dreamstime

Nastavte si myseľ

V manželstve či vo vzťahoch ako takých je to častokrát tak, že sa zameriavate hlavne na veci ktoré vás na partnerovi a jeho konaní iritujú a na pozitíva ktoré pre vás či rodinu robí, zabúdate, respektíve ich nepovažujete za nič výnimočné.  Zmeňte svoj postoj aj optiku. Niektorí odborníci tvrdia, že cieleným tréningom dokážete v živote, ale aj na vašej polovičke vidieť predovšetkým pozitíva. Dokonca sľubujú, že skôr než neodložený riad či ponožky pohodené v strede izby si vám udrie do očí to, že poskladal prádlo, povysával či utrel prach.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 11:35