Toto sú najčastejšie dôvody rozchodov.dreamstime
StoryEditor

Sú známe najčastejšie dôvody rozchodov. A milenci ani milenky to nie sú

15.03.2023, 10:00
Vzťahy

Aj vo vašom okolí sa akoby vrece roztrhlo s rozvodmi a rozchodmi naoko stabilných párov? Rozvodovosť stúpa nie len v našej krajine, ale aj vo svete. Preto sa odborníci na slovo vzatí rozhodli pátrať po príčinách, prečo sa ľudia v dnešnej dobe rozhodnú zo vzťahu odísť. No nevera zohráva úlohu len vo veľmi malom percente týchto rozchodov.

Dôvody na rozchod môžu byť rôzne. Niektoré páry sa snažia svoj vzťah všemožne zachrániť, iní z neho radšej vycúvajú.

Neúnosné povinnosti

Mnoho z opýtaných párov sa zhodlo na tom, že problémy v ich vzťahu nastali po narodení detí a tiež po tom, ako začali zdieľať spoločnú domácnosť. Povinností pribúdalo a vždy sa jeden z dvojice cíti byť ukrivdený a nadobúda dojem, že ťahá za kratší koniec. Veľa mužov sa aj v tejto dobe cíti ako alfa samci, ktorí rozhodne nechcú priložiť ruku k domácim prácam a aj pri výchove detí sú len akýmisi pozorovateľmi. Navyše sa manželky cítia nedocenené a život im uniká pomedzi prsty a sú čím ďalej tým viac frustrované. Dôležité je, aby ste sa s partnerom dohodli ako by malo vaše vzájomné spolužitie a fungovanie v domácnosti vyzerať. Je nevyhnutné si hneď na začiatku zadefinovať, že o domácnosť ako aj o deti by ste sa mali starať obaja podľa rovnakých pravidiel a rovnakým dielom.

Technológie aj hektická doba

Páry spolu trávia čím ďalej tým menej kvalitného času. Radšej svoju pozornosť venujú televízii, seriálom a sociálnym sieťam než svojej polovičke. Podľa štúdií z istej americkej univerzity práve technológie zabíjajú vášeň vo vzťahu. Navyše ľudia medzi sebou prestávajú komunikovať a to je, ako už dobre viete, začiatok konca.

image

Technológie sú jedným z dôvodov rozchodov.

dreamstime

Rozdielnosť záujmov

Ako ďalší dôvod prečo sa vzťahy končia rozchodom je rozdielnosť záujmov. Hoci sa často hovorí, že protiklady sa priťahujú, časom vás práve vaša rozdielnosť môže dobehnúť. Páry sa nevedia dohodnúť na tom ako budú tráviť spoločný čas, ba dokonca nastáva aj scenár, kedy jednému z dvojice vadí, že ten druhý je aktívny a že má aj svoje vlastné záujmy. V extrémnych prípadoch dochádza k hádkam, k podozrievaniu, žiarlivosti aj výčitkám. A to nepridá na pohode nikomu.

Milenecký pomer

Ani milenky či milenci v prípade rozchodov nehrajú len vedľajšie úlohy. Samozrejme, že sú tipy ľudí, ktorí jednoducho potrebujú aj iné sexuálne vzrušenie ako to, ktoré nachádzajú v manželskej spálni. To sú však iné príbehy. Avšak oveľa častejšie sa však do náruče inej osoby rozbehnú práve z dôvodov odcudzenia  s partnerom a z dôvodov, ktoré úzko súvisia s vyššie spomenutými príčinami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:31