Ste dominantný, submisívny či tantrický typ?
StoryEditor

11 jedinečných typov sexuálnej osobnosti. Zistite, ktorý ste a čo hľadáte

27.02.2023, 13:53
Vzťahy

Vo chvíli, keď ste si už mysleli, že ste absolvovali každý osobnostný kvíz, ktorý človek pozná a stále nemáte odpovede na niektoré otázky sexuálny terapeuti vytvoril úplne nový model. Má pomôcť zistiť o sebe viac, spoznať tak svoju sexualitu. Prostredníctvom dôsledného výskumu a práce s tisíckami klientov počas viac ako 15 rokov sexuálnej terapie odborníci určili 11 jedinečných typov sexuálnej osobnosti a vyvinula systém, ktorý pomáha ľuďom pochopiť, do ktorého z nich spadajú.

5. Strážca

Pre vás je mimoriadne dôležité, aby ste sa pri sexe cítili bezpečne. Radi to cítite pri svojom partnerovi a so sebou samým. Vaše hranice sú pre vás dôležité, rovnako ako nadšený súhlas druhého. Možno ste v minulosti zažili sexuálne zneužívanie, čo vás priviedlo k tomu, že ste v dospelosti hľadali bezpečie. Nechcete nič robiť nátlakovo. To je pre vás najhoršie.

6. Vášňivý prenasledovateľ

Máte radi sex, keď sa cítite všeobjímajúci, intenzívny a vášnivý. Možno až živočíšne. Počas sexu ste v súlade s energiou medzi vami a vaším partnerom. Milujete myšlienku všetko pustiť a stratiť sa v danej chvíli. Pre vás je najlepší sex, sa zastaví čas.

7. Pôžitkár

Pre tento typ sex o čistom fyzickom potešení. Chcete sa jednoducho cítiť dobre! Môžete byť dokonca zmätení zo všetkých týchto rôznych typov osobností, pretože si myslíte, že sex je len jedným z tých jednoduchých potešení v živote. Počas dňa si tiež užívate dotyky a fyzický kontakt. Nemusíte cítiť emocionálne spojenie s niekým, aby ste s ním mali skvelý sex. Môžete byť kinetický typ človeka – učíte sa praxou a máte "hmatový" zmysel.

8. Prioritizátor

Najdôležitejšie pre vás je, že sex je niečo, čo vy a váš partner uprednostňujete pred ostatnými vecami vo vašom živote. Nechcete sa ospravedlňovať, že ste príliš zaneprázdnení alebo unavení. Ceníte si svoj sexuálny život a ste ochotní mu venovať čas a obetovať sa zaň. Máte radi dôslednosť. Dokonca sa vám môže páčiť špecifická rutina s tým, ako často máte sex.

9. Ten romantický

Sex je pre vás predovšetkým o spojení. Chcete zažiť skutočnú emocionálnu intimitu so svojím partnerom. Fyzické preojenie je pre vás najvyšší level. Je dôležité, aby ste sa vy aj váš partner cítili prítomní v danom okamihu. Niekedy sa vám môže páčiť pomalší a ťahavejší sex. Radi si počas sexu vymieňate „milujem ťa“ alebo nadväzujete očný kontakt.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:35