Ste dominantný, submisívny či tantrický typ?
StoryEditor

11 jedinečných typov sexuálnej osobnosti. Zistite, ktorý ste a čo hľadáte

27.02.2023, 13:53
Vzťahy

Vo chvíli, keď ste si už mysleli, že ste absolvovali každý osobnostný kvíz, ktorý človek pozná a stále nemáte odpovede na niektoré otázky sexuálny terapeuti vytvoril úplne nový model. Má pomôcť zistiť o sebe viac, spoznať tak svoju sexualitu. Prostredníctvom dôsledného výskumu a práce s tisíckami klientov počas viac ako 15 rokov sexuálnej terapie odborníci určili 11 jedinečných typov sexuálnej osobnosti a vyvinula systém, ktorý pomáha ľuďom pochopiť, do ktorého z nich spadajú.

Sexuálna kompatibilita je prvoradá pre zdravé vzťahy. Máme tendenciu odsúvať to nabok v prospech iných pozitívnych osobných vlastností, ako je láskavosť, dobrý zmysel pre humor a podobne. Aby bolo jasné, sex nie je najdôležitejšou vecou vo vzťahu, ale výskum nám hovorí, že páry sú šťastnejšie ak si rozumejú aj v tejto určite nezanedbateľnej oblasti. Tí, so spokojným a naplneným sexuálnym životom sú celkovo spokojnejší vo vzťahu. Keď vaše sexuálne záujmy nie sú v súlade so záujmami vášho partnera a uspokojivý sexuálny život je ťažko dostupný, nebudete mať veľmi šťastné partnerstvo.

 

„Rovnako ako je pre nás dôležité pochopiť, čo hľadáme v partnerovi a vo vzťahu, musíme vedieť, čo hľadáme v našom sexuálnom živote,“ hovorí terapeutka Marin. „Ak pochopíme, prečo máme sex a čo z toho chceme získať, môže nám to pomôcť oznámiť tieto potreby nášmu partnerovi. Vytvoriť to správne prostredie, v ktorom budeme cítiť túžbu, a v konečnom dôsledku viesť k sakramentsky skvelému sexu."

Tu je 11 typov sexuálnych osobností, ktoré by ste podľa Marin mali poznať. Pravdepodobne sa budú prelínať, takže môže byť užitočné vybrať si „top 3“, o ktorých si myslíte, že sa na vás najviac vzťahujú.

1. Typ dekompresor

Pre vás je sex predovšetkým o úľave od stresu. Sex je spôsob, ako si oddýchnuť a uvoľniť sa. Môžete vyhľadávať sex, pretože sa cítite napätí. Alebo sa vám môže páčiť vychutnávať si čas, keď sa sex skončí. Možno sa vám páči, ako vás sex potom dostane priamo do hlbokého spánku! Z rovnakých dôvodov môžete masturbovať. Orgazmy sú pre vás dôležité, pretože prinášajú ten pocit úľavy alebo uvoľnenia. Sex bez toho jednoducho nie je úplný.

2.Typ spravodlivý obchodník

Pre vás je štedrosť najdôležitejšou zložkou pre kvalitný sex. Máte radi rovnováhu. Chcete vedieť, že váš partner rád dáva rovnako, ako vy radi prijímate, a naopak. Je pre vás dôležité, aby váš partner boli spokojný. Máte radi, keď viete, že ste obaja otvorení potrebám toho druhého a ste ochotní spolupracovať.

3. Typ prieskumník

Sex je vaše ihrisko! Ide vám o nové podnety. Ste zvedav a radi sa učíte. Experimentujete a skúšate nové veci. Radi sa vytláčate zo svojej komfortnej zóny. Sex neberiete príliš vážne a viete sa zasmiať, ak váš prieskum nefunge dokonale. Radi sa inšpirujete v článkoch či knihách.

4. Darca

Sex a potešenie vnímate ako dar, ktorý dávate svojmu partnerovi. Sexuálne skúsenosti vášho partnera sú pre vás prinajmenšom rovnako dôležité ako vaše vlastné. Ste v súlade so skúsenosťami vášho partnera a robí vám dobre, keď viete, že môžete vyhovieť svojmu partnerovi. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:02