Sexuálny denník vám pomôže zlepšiť váš sexuálny život.pexels
StoryEditor

Sexuálny denník vám pomôže zlepšiť váš sexuálny život a lepšie pochopiť fungovanie vášho tela

14.02.2023, 15:00
Vzťahy

Od čias, kedy ste si písali svoj prvý denník ako tínedžerka už uplynulo veľa času. No nikdy nie je príliš neskoro a nie ste príliš staré na to, aby ste so zaznamenávaním svojich zážitkov či túžob opäť začali. Môžete však trošku zmeniť témy o ktorých budete v tomto veku písať. Čo tak si založiť sexuálny denník? Pomôže vám lepšie vnímať samú seba, svoje túžby, potreby a zážitky. To všetko vám zároveň môže zlepšiť váš sexuálny život.

Sexuálny denník je len a len o vašom sexuálnom živote, takže jediné pravidlá sú tie vaše. Píšte to, čo uznáte za vhodné a čas vám ukáže ktoré informácie vás aj v sexe môžu posunúť ďalej.

Ako na to

Aby ste sa cítili bezpečne a netrápili sa otázkou, či sa náhodou niekedy váš denník nedostane do nesprávnych rúk, kúpte si denník na kvalitný zámok, prípadne stavte na elektronický denník, ktorý bude chránený heslom. Zamyslite sa, kam sa chcete vo vašom sexuálnom živote posunúť a tomu prispôsobte to, čo si v denníku zaznamenáte. Nedosiahli ste orgazmus? Skúste si čo najbližšie zmapovať ako váš styk prebiehal, časom možno vďaka týmto informáciám prídete na to, čo vám robí dobre a čo naopak váš vrchol len oddiali.

Papier znesie všetko

Niekedy sa svojmu partnerovi aj napriek tej najväčšej dôvere zdráhate povedať o vašich pocitoch či túžbach. Papier však znesie všetko. Zdôverte sa teda vášmu denníku s tým, ktoré predstavy vás vzrušujú a čo vás vie poriadne dostať do varu. Keď si časom tieto vety po sebe prečítate, možno budete o to viac otvorené komunikovať ich aj s partnerom. To isté však platí aj v opačnom garde. Nie ste dostatočne vzrušená? Trápia vás nejaké vaginálne problémy? Krvácate počas styku? Zaznamenajte si tieto dôležité postrehy a to aj s dátumom. Budete sa tak vedieť oveľa lepšie zorientovať, kedy sa tieto nepríjemnosti objavili. Čo ak súvisia s vašim cyklom, alebo s psychickým rozpoložením. Toto všetko a ešte oveľa viac môžete zistiť práve vďaka sexuálnemu denníku.

Terapia

Sexuálny denník môže doslova pôsobiť až ako váš osobný či párový terapeut. Vyznať sa z niektorých pocitov nie je ľahké. Pokojne do denníka vypíšte svoje súčasné aj minulé sexuálne zážitky. A nezabudnite sa zamerať aj na to, čo by ste si priali zažiť v budúcnosti.

Ovplyvnená cyklom

Matne si spomínate, že takto ste sa už pred sexom a počas neho cítili? No kedy to bolo? Bolo to týždeň pred príchodom menštruácie, alebo tesne po nej? Po nejakom čase si už sotva spomeniete, kedy sa to či ono dialo. Aj s tým vám sexuálny denník pomôže. Možno zistíte, že pár dní pred príchodom menštruácie ste zažili vďaka zvýšenej citlivosti perfektný orgazmus. Alebo naopak budete vedieť, že aj vaše nechutenstvo na sex je spôsobené práve tomu, v akom období cyklu sa práve nachádzate.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 15:06