Zábava a smiech sú vo vzťahu veľmi dôležité.dreamstime
StoryEditor

Viete čo vášho spoločníka na prvom rande upúta najviac? Pekná tvár ani sexi výstrih to rozhodne nie je

22.01.2023, 10:00
Vzťahy

Najmä pri nadväzovaní nových známostí to už tak býva, že sa snažíte toho druhého upútať a urobiť čo najlepší dojem. Tip - top mejkap, účes, nové šaty či skvelá práca a dostatok prostriedkov na účte však neurobí na muža ani ženu taký dojem, ako keď sa s vami bude môcť smiať a zistí, že máte (rovnaký) zmysel pre humor.

Práve úsmev a vtipkovanie je to, čím môžete potenciálneho partnera osloviť. No aj v tomto prípade platí, že treba vedieť kedy sa smiať a pri ktorých situáciách ho radšej nechať bokom.

Prieskum hovorí jasnou rečou

Našťastie je pre každého atraktívne niečo iné a kým niekomu sa páčia dlhonohé blondínky, niekoho iného naopak skôr upúta brunetka s postavou "krv a mlieko". Niekto má vedľa seba rád temperamentného partnera, iný zas preferuje pokojného človeka. No predsa len sú vlastnosti, ktoré sa zdajú byť atraktívne väčšine ľudí a to bez rozdielu. To napokon odhalila vo svojej štúdii aj antropologička Helen Fisher, ktorá pracuje pre jednu online zoznamku. Na jej zvedavé otázky odpovedalo viac ako tisíc respondentov a výsledok vás možno prekvapí. 

Je pre ľudí smiech dôležitý?

Otázky v dotazníku boli naozaj rôzne, no mnoho z nich sa týkalo predovšetkým prvého rande a tiež toho, ako na ľudí pôsobil človek s ktorým tieto chvíle trávili. Čo myslíte, do akej miery bolo pre mužov a ženy dôležité, či sa partner smial na ich vtipoch? Ocenilo to takmer 80% mužov a dokonca ešte o pár % žien viac potvrdilo, že to bol jeden z faktorov, vďaka ktorému sa počas rande cítili oveľa príjemnejšie. Veselý a ironický humor priťahuje až okolo 52% mužov a 55% žien. No pokiaľ bol prítomný sarkazmus, priťahovalo to len 19% tak mužov ako aj žien. Počas prvého rande by ste hneď po sarkastických vtipoch a sarkazme ako takom mali vynechať dvojzmyselné narážky a vtipy rovnakého žánru. Ocení to len 9% mužov a ledva 4% z opýtaných žien.

image

Máte s partnerom rovnaký humor?

dreamstime

Vtipy bokom

Mimochodom, opýtaní odpovedali aj na otázku, kedy sú vtipy a vtipkovanie pre nich absolútnym krokom vedľa. Je to vtipkovanie počas hádky či výmeny názorov a v tesnom závese potvrdili, že počas sexu by ste vtipy tiež mohli vynechať. Na tomto sa zhodli ženy aj muži. Rovnako tak mali zhodu aj v tom, že pokiaľ mali príležitosť počas rande zasmiať sa sami na sebe a to isté robil aj ich spoločník, pridalo im to nielen na dobrej nálade, ale zvýšili sa aj ich sympatie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 04:56