Zábava a smiech sú vo vzťahu veľmi dôležité.dreamstime
StoryEditor

Viete čo vášho spoločníka na prvom rande upúta najviac? Pekná tvár ani sexi výstrih to rozhodne nie je

22.01.2023, 10:00
Vzťahy

Najmä pri nadväzovaní nových známostí to už tak býva, že sa snažíte toho druhého upútať a urobiť čo najlepší dojem. Tip - top mejkap, účes, nové šaty či skvelá práca a dostatok prostriedkov na účte však neurobí na muža ani ženu taký dojem, ako keď sa s vami bude môcť smiať a zistí, že máte (rovnaký) zmysel pre humor.

Ženy verzus muži

Mimochodom, ak sa niekedy s vašim partnerom doťahujete či sú vtipnejší muži, alebo ženy, tak aj tu vám môže už spomínaný prieskum čo to napovedať. Podľa neho totiž ani jedno z pohlaví neťahá za kratší koniec a v spoločnosť dokážu baviť rovnako muži ako aj ženy. No zároveň práve muži túžia byť vo vzťahu tými vtipnejšími. Možno preto, že tušia, že až 57% žien sa dokáže do muža zamilovať, ak má zmysel pre humor. Pre ženy je totiž smiech silným afrodiziakom.

image

Smiech má aj mnoho benefitov pre zdravie.

dreamstime

Prečo je humor taký dôležitý?

Ak sa s vašim partnerom dokážete smiať viete, že máte o zábavu postarané. A to je vo vzťahu veľmi dôležité. Ak je niekto vtipný, znamená to, že je s najväčšou pravdepodobnosťou aj dostatočne kreatívny a inteligentný. Teda, pokiaľ nehovoríme o lacných krčmových vtipoch. Vtipní ľudia sú zároveň energickí, mnohokrát temperamentní a to je samozrejme pre väčšinu ľudí atraktívne.

Vplyv na zdravie

Okrem iného má dobrá nálada a smiech pozitívny vplyv aj na vaše zdravie. Znižuje stres, strach aj bolesť. Navyše zvyšuje frekvenciu srdca a tým aj krvný obeh, stimuluje rast mmozgu a je dokonalým spúšťačom pre tvorbu dopamínu. Vďaka tomu budete oveľa viac sústredení a optimisticky naladení.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:12