Gestá dokážu povedať to, na čo slová nestačia.pexels
StoryEditor

Nie len slová, ale aj gestá za vás povedia, ako veľmi vám na vašom partnerovi záleží

02.01.2023, 15:00
Vzťahy

Začiatok roka je ako stvorený na nové príležitosti a zmeny. Niektorí z vás sa možno plánujú viac hýbať, zdravšie jesť, prípadne sa zbaviť niektorých nerestí. Iní zas možno práve tento štart berú ako príležitosť stať sa napríklad lepším človekom, rodičom či partnerom. Ak ste si aj vy dali záväzok, že budete viac pracovať na vašom vzťahu a budete partnerovi dávať častejšie najavo, že ho ľúbite, máme pre vás pár inšpirácií.

Pre niekoho sú slová ako „ľúbim ťa“ či „milujem ťa“ priam obligátnou frázou, ktorou končia každý telefonát, či odchod z domu. Iní týmito slovami neradi plytvajú a hovoria ich skôr príležitostne. To však ešte neznamená, že lásku svojmu partnerovi nemôžu prejaviť aj inak.

Láska ide cez žalúdok

Každá múdra žena vie, že svojho partnera si dokáže omotať okolo prsta dobrým jedlom, uvareným z lásky. A nie je to žiadne klišé. Hladný muž je hotová pohroma. A aj napriek tomu, že sa častokrát ženy bránia istým stereotypom, tento jeden by mohol byť stále „na tanieri“. Nemusíte pripravovať teplú večeru každý deň, no ak z času načas aj napriek nedostatku času strávite nejaký čas za sporákom s úmyslom navariť vašej polovičke jeho obľúbené jedlo, iste sa to stretne s veľkým nadšením.

image

Láska ide cez žalúdok.

dreamstime

Letmé dotyky

Niekedy aj letmý dotyk napovie tomu druhému viac, ako tisíce slov. Jemné pohladenie po tvári, letmý bozk či chytenie za ruku je dostatočný dôkaz o tom, že vám na vašej láske záleží a potrebujete s ňou byť v blízkom kontakte. Najmä ženám tieto prejavy lichotia a považujú ich za obzvlášť romantické. No aj opačné pohlavie vie tieto nenápadné dotyky oceniť. Takže sa toho druhého dotýkajte! Tak často, ako to len pôjde.

Nenápadné gestá

Niektoré signály môžete vysielať aj nenápadne a podvedome. Nie všetko musí byť úplne prvoplánové. Napríklad také oblečenie, mejkap či vôňa. Aj týmto sa môžete preniesť v čase a opäť nielen v partnerovi, ale aj v sebe vzbudiť tie pocity, ktoré ste mali v časoch vašich začiatkov. Zabudnutý sveter, ktorý ste mali na prvom rande či váš obľúbený parfum, podľa ktorého si vás pamätá. To všetko oživí spomienky a vy tým svojmu drahému dáte najavo, že vám na ňom stále záleží. Uvidíte, ako veľmi tieto nenápadné gestá dokážu ovplyvniť kvalitu vášho vzťahu.

Obdarujte ho

Viete, že po niečom váš partner túži? Obdarujte ho. Len tak. Nečakajte na Vianoce, narodeniny či meniny. Vašim prejavom lásky môže byť práve to, že mu dáte najavo, že ho počúvate a splníte mu jeho priania nečakane, keď s tým vôbec neráta.

image

Nečakané prekvapenia to povedia za vás.

pexels

Malé prekvapenia

Slová: „ľúbim ťa“ síce občas potrebuje počuť každý, no častejšie za seba nechajte hovoriť svoje činy. Má váš partner rád(a) divadlo? Alebo má obľúbenú kapelu, ktorá bude mať koncert hoci aj v susednom štáte? Neváhajte ani minútu a kupujte lístky. Takéto prekvapenia povedia za vás absolútne všetko. Rovnako, ak ju vezmete na príjemnú večeru či víkendový pobyt o ktorom nemá ani tušenie. Prekvapenie akéhokoľvek druhu zanechá vo vás dojem. Nemusíte na ne dokonca minúť ani euro. Stačí toho druhého počúvať a občas niečo urobiť aj na úkor svojho pohodlia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:48