Za problémami v posteli môžu aj niektoré druhy potravín.dreamstime
StoryEditor

Konzumácia niektorých jedál vám môže skomplikovať sexuálny život. Pred týmito potravinami by sa mal mať váš partner na pozore

30.12.2022, 15:00
Vzťahy

To, že jedlo a životný štýl vplýva na celkové zdravie organizmu je známa vec. No vedeli ste, že nedostatok zdravej stravy a naopak nadpriemerná konzumácia niektorých potravín môže vášmu partnerovi skomplikovať aj sexuálny život? Na pozore by sa mal mať najmä vtedy, ak sú súčasťou jeho jedálnička hovädzie či bravčové mäso a údeniny. Práve tieto potraviny totiž negatívne vplývajú na zdravie srdca a obehovej sústavy. A tá následne priamo vplýva na erekciu.

Ak teda v posteli zbadáte zmeny a úd vášho partnera neposlúcha tak, ako by mal, zoberte jeho stravovanie do vlastných rúk a namiesto hovädzích steakov mu naservírujte skôr ryby, vajíčka a rôzne druhy semienok.

Príznaky

Indikátorom toho, že s obehovou sústavou vášho partnera nie je niečo v poriadku je napríklad aj to, že buď jeho penis nemá erekciu, alebo nie je dostatočne silná. Okrem iného na tento jav vplýva zlá životospráva, nedostatok pohybu, stres, ale aj skladba jedálnička. K týmto poruchám dochádza v mnohých prípadoch ešte pred dovŕšením päťdesiatky. Muži, ktorých strava je pestrá a obsahuje dostatok ovocia, zeleniny, bieleho chudého mäsa, obilnín a tiež orechov či semienok, sa s týmto problémom nemusia vôbec stretnúť, alebo ich postihne až vo vyššom veku.

Slnečnicové semienka

Semienka a tiež orechy sú bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a zdravých tukov. Obzvlášť semienka slnečnice dokážu regulovať nervovú činnosť. Zároveň ich pravidelnou konzumáciou preventívne predchádzate ateroskleróze a rôznym chorobám srdca. Ak máte v strave tieto semienka, predchádzate rovnako tak tvorbe krvných zrazení. Navyše podporujú tvorbu serotonínu, vďaka ktorému bude aj vaša nálada o niečo lepšia. Tieto nenápadné jadierka sú bohaté na horčík, vápnik, mangán, fosfor, železo a draslík. Obsahujú aj dostatok zinku, ktorý nielenže zvyšuje hladinu testosterónu, ale priaznivo vplýva aj na kvalitu spermií.

Ovocie

O tom, že ovocie a zelenina by mali byť v jedálničkoch kohokoľvek stále prítomné v dostatočných množstvách nemusíme polemizovať. Ak však chcete ešte trošku povzbudiť sexuálny apetít vášho partnera, doprajte mu najmä jablká a broskyne. Podľa amerických štúdií totiž práve tieto druhy ovocia povzbudia jeho chuť na sex. A nezabudnite ani na pikantné jedlá. Ak ich doplníte kvalitnými chilli papričkami, máte o večerný program postarané. Tieto a aj ostatné druhy ovocia sú zdrojom flavonoidov, ktoré zmierňujú erektílnu dysfunkciu. Dbajte teda o to, aby ich mal váš partner pravidelne na tanieri.

Vajíčka

Vajíčka sú dlhodobo veľmi diskutovanou témou. Kým niektorí sú zástancami toho, aby ich ľudia konzumovali, iní tvrdia, že by sa im mali radšej vyhýbať. Pravdou je, že ak máte v týchto informáciách zmätok, vyberte sa zlatou strednou cestou a držte sa pravidla: „všetko s mierou“. Faktom však zostáva, že po dlhodobých skúmaniach účinkov vajíčok na ľudský organizmus dospeli lekári k záverom, že ich jedením prospievate nielen mozgu, ale aj očiam a tiež sú účinné v boji s niektorými druhmi rakoviny. To však ešte nie je ani zďaleka všetko a aby sme zostali v téme, je nevyhnutné spomenúť aj ich vplyv na libido a vyrovnávanie hladiny hormónov. Navyše odbúravajú stres, ktorý má nielen v sexuálnom, ale aj bežnom živote negatívny vplyv na fungovanie organizmu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:31