Bezpečie a láska je to, čo dieťa potrebuje najviac.pexels
StoryEditor

Bude váš partner dobrým otcom? TIETO signály vám dajú odpoveď či áno, alebo nie

11.09.2023, 11:10
Vzťahy

Na začiatku vzťahu asi nikto nerozmýšľa nad tým, či človek s ktorým vymetáte jeden bar za druhým a venujete sa výlučne partnerským záujmom, bude aj dobrým otcom. To sa však po čase zmení a postupne začnete na partnerovi vnímať úplne iné veci. Napríklad aj to, či práve váš vyvolený bude aj dobrým rodičom.

Nikto vám samozrejme nemôže nič garantovať, no tieto signály vám jasne ukážu, či má váš partner potenciál byť dobrým otcom.

Trpezlivosť

Trpezlivosťou sa musia obrniť všetci rodičia. A to nielen preto, že deti ju dokážu skúšať donekonečna. Trpezlivosť odpovedať na všetky zvedavé otázky. Trpezlivosť odpovedať stokrát za deň na otázku: „ Prečo?“ Trpezlivosť dookola vysvetľovať, prečo sa to, či tamto nerobí. Už vo vašom bežnom živote uvidíte, či trpezlivosťou váš partner disponuje, alebo nie. Stačí si všímať bežné veci. Či je trpezlivý pri vysvetľovaní jednotlivých funkcií na telefóne svojej mame, alebo či vám trpezlivo po niekoľkýkrát vysvetlí to, čo by vám už malo byť dávno jasné.

Rodina na prvom mieste

Ak na svojom partnerovi vidíte, že rodina je pre neho na prvom mieste, máte vyhraté. Uprednostniť svoje aktivity, pred tými rodinnými nedokáže každý muž. Len ten, pre ktorého je rodina na prvom mieste. Vy to samozrejme ako dobrá partnerka nebudete zneužívať, ale vedomie, že tu bude pre vás a vaše deti vždy, keď to budete potrebovať, niekedy úplne stačí.

Nestrká hlavu do piesku

Muž, ktorý sa raz má stať otcom, musí vedieť čeliť problémom. Nie je to vždy jednoduché, postaviť sa zoči voči situáciám, ktoré mu nie sú príjemné. Či chcete, alebo nie, s príchodom dieťaťa prídu problémy o ktorých ste dovtedy ani netušili. Ak spozorujete na potenciálnom budúcom otcovi vašich detí, že radšej pred problémami zatvára oči, než aby ich riešil, dajte radšej ruky preč.

Bezpečie

To, čo vaše dieťa raz bude potrebovať najviac zo všetkého, hneď po láske, je bezpečie. Už vy sama musíte vycítiť, ako sa pri vašom partnerovi cítite. Či je práve on tým vašim oporným bodom, ku ktorému zamierite vždy, keď vás niečo trápi, alebo skôr hľadáte útechu či pochopenie niekde inde.

Dôvera

Dôvera je dôležitá vo všetkých vzťahoch. V partnerstve a rodičovstve je priam kľúčová. Ak je váš partner presne tým človekom, za ktorým si chodia pre radu najbližší priatelia a ak je on ten, komu sa nikto nezdráha zveriť svoje tajomstvá, je to jasný ukazovateľ, že s najväčšou pravdepodobnosťou si vybuduje rovnaký dôverný vzťah aj so svojimi deťmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 16:11