Láske niekedy treba pomôcť.
StoryEditor

Ako dosiahnuť, aby sa muž do vás zamiloval? Týchto 20 techník založených na psychológii vám pomôže

26.10.2022, 10:29
Vzťahy

Úprimne? Láska je niečo, čo sa dá pestovať do určitej miery. Najprv tam musí byť iskra záujmu, ale to, ako hlboko sa do vás niekto zamiluje, bude často výsledkom úsilia, ktoré obaja vynakladáte, aby sa ten pocit stal. Aj keď nikdy nemôžete prinútiť človeka, aby vás mal rád a nikdy by ste sa o to nemali snažiť nasilu. Existuje niekoľko tipov a rád na zoznamovanie založených na psychológii, ktoré vám môžu pomôcť ak iskrička preskočí.

6. Nebojte sa mu ukázať svoje nedostatky

Mnoho žien má tendenciu skryť svoje nedostatky a vyzerať „dokonale“ ako spôsob, ako prilákať mužov. Aj keď rozhodne nemusíte okamžite ukazovať všetky svoje nedostatky, ak mu ukážete, že sa občas popletiete, stanete sa pre neho ľudskou a tiež mu ukáže, že nie ste falošná.

7. Očakávajte od neho dobré veci

Medzi psychológmi je to známe ako Pygmalionov efekt e druh sociálnej percepcie. Ide o často pozorovaný prípad, kedy sa človek začne správať spôsobom, ktorý od neho očakávajú druhí. V pedagogickej praxi i prípad učiteľa, ktorý očakáva neúspech študenta. Zjednodušene by sa Pygmalion efekt mohol nazvať „sebanaplňujúce proroctvo“. Tento jav skúmal a prvýkrát zverejnil americký psychológ Robert Rosenthal.

8. Nechajte ho rozprávať o sebe

Ľudia radi hovoria o sebe. Aj keď nie sme všetci od prírody narcisti všetci sa radi prihlásia o slovo. Tým, že mu kladiete otázky o sebe a prinútite ho, aby sa otvoril. Doprajete mu jeho obľúbenú tému rozhovoru. Podľa Sutherlanda najlepšie, čo môžete urobiť, je počúvať a praktizovať takzvané zámerné spojenie. „Zámerné spojenie som praktizovala 25 rokov. Je to spôsob, ako sa spojiť s kýmkoľvek, vrátane muža, o ktorého máte záujem, autentickým a starostlivým spôsobom,“ vysvetľuje Sutherlandová. „Pozerajte sa na nich, počúvajte čo hovoria (neplánujete, čo chcete povedať VY), prejavte skutočný (nie falošný) záujem o to, čo hovorí. Nepredstierajte, že máte radi rodeo alebo baseball, ak nemáte. 

9. Mať život mimo neho

Viete, kto miluje byť so ženou, ktorá robí svojho muža stredobodom vesmíru? Násilníci a ľudia, ktorí sú príliš neistí na to, aby mali zdravý vzťah. Ukážte, že ste nezávislá a máte aj svoj program.

10. Ukážte, že máte podobné hodnoty, záľuby a vlastnosti ako on

Štúdie ukázali, že máme tendenciu sa páčiť (alebo spájať) s ľuďmi, keď zdieľame hodnoty a zázemie ako oni, fenomén známy ako teória podobnosti/príťažlivosti. Takže, ak je rebel, je dobré označiť svoju rebelskú stránku. Ak je to rodinný typ, hovorte o tom, akí dôležití sú pre vás vaši rodičia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:08