Muži inklinujú k zrelým ženám.Dreamstime
StoryEditor

Ženy po štyridsiatke sú pre vzťah ideálne. Muži im dokonca dávajú prednosť pred neskúsenými dvadsiatkami

25.10.2022, 18:00
Vzťahy

Rozumieme, že pri pohľade na bezprostredné dvadsiatničky s ideálnymi krivkami a kopou energie sa občas môžete cítiť menejcenné. Pravdou však je, že niektorí muži oveľa viac inklinujú k ženám, ktoré už majú nejakú tú dekádu za sebou.

Možno sú to skúsenosti, ktoré ich na vás budú priťahovať, možno to bude váš nadhľad či stabilita, ktorú mu viete ponúknuť. Prečo teda muži dajú prednosť žene v zrelom veku, pred tou mladšou?

Sebavedomie

To, čo mužom na ženách po štyridsiatke imponuje, je určite ich sebavedomie. Nerobia drámu pre pár kíl navyše, sú si vedomé svojich kvalít a nezrútia sa, ak im do desiatich minút neodpíšete na správu. Tieto ženy presne vedia, čo chcú, čo im pristane a nepotrebujú k tomu neustále uisťovanie od okolia.

Jasne stanovené priority

S nimi sa hru „kto z koho“ určite nezahráte. Ony jasne dajú najavo svoje požiadavky, pretože presne vedia, čo od života chcú a čo za žiadnu cenu akceptovať nebudú. Spontánnosť a hravosť dievčat v mladšom veku je síce pre mužov zaujímavá, no len na isté obdobie. Po čase každý príde na to, že človek, ktorý má jednoznačne zoradené priority a má reálne ciele a nároky, je pre život oveľa viac použiteľný, ako ten, kto neustále lieta s hlavou v oblakoch.

Nestojí im to za to

Nehovoríme, že sa nikdy žiadna štyridsiatnička neurobila poriadnu žiarlivostnú scénu, no väčšine z nich to naozaj nestojí za to. Majú svoje emócie pod kontrolou a len tak ich niečo nevyvedie z miery. Práve preto, že sú si vedomé svojich kvalít, nebudú strácať čas s niekým, alebo niečím, čo im za to nestojí. Takže pokiaľ má žena v tomto veku akékoľvek pochybnosti, vráti sa vždy radšej z kratšej cesty. A vás otočí rovno vo dverách. Hádkami a doťahovaním svoj čas rozhodne tráviť nemieni.

Work hard, play hard

Ženy po štyridsiatke častokrát chytia doslova druhý dych. Vedia, že nielen práca je dôležitá, ale aj život mimo nej. A že zarobené peniaze si treba čo? No proste užiť! Majú dokonalý balans medzi pracovným a súkromným životom a to je jedna z vecí, ktoré na nich muži milujú. Už sa nenaháňajú len za kariérou a postupmi v práci. Sú rady za svoje teplé miestečko a akonáhle zatvoria za sebou dvere na kancelárii, naplno si užívajú svoje súkromie.

Nezabúdajú na seba

Mladé ženy idú zväčša na všetko príliš zhurta. Akonáhle sa vzťah vyvíja správnym smerom, chcú s partnerom spoločné bývanie, svadbu, deti a toto tempo je pre niektoré typy mužov neprijateľné. Práve preto radšej vyhľadávajú vzťahy so zrelšími ženami. Aj napriek veľkej láske k nim, totiž zostávajú verné sami sebe a rady si uchovajú svoj vlastný priestor. A to nielen čo sa spoločného bývania týka. Na koníčky im nesiahajte. Rada bude tráviť čas aj s vami, no toho, že bude lipnúť na tom, kedy vy aký program urobíte, sa určite báť nemusíte.

Vie si to užiť

Aj v posteli iste oceníte jej sebavedomie. Má nemálo skúsenosti, ktoré vie raz dva obrátiť nielen vo svoj, ale aj v mužov prospech. Nemá čas, strácať čas a to je dôvod, prečo dá jednoznačne najavo, čo chce, čo sa jej páči. Nerobí si ťažkú hlavu z toho, či má, alebo nemá dokonalú postavu a ako práve vyzerá. Aj to je jednej z dôvodov, prečo mužov priťahujú ženy, ktoré už majú niečo za sebou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:53