Toto by rozhodne nemali byť dôvody, prečo poviete svoje áno.pexels
StoryEditor

Toto dôvody na vydaj skutočne nie sú. Ak zvažujete svadbu pre tieto veci, radšej rozhodnutie prehodnoťte!

04.06.2023, 19:00
Vzťahy

Všetky kamarátky sú už vydaté, majú usporiadaný život, minimálne jedno dieťa a vy si s partnerom žijete pohodlne„na divoko“. Čiastočne vám to vyhovuje. Tvrdíte, že na lásku nepotrebujete žiadny papier, no aj tak tlak okolia robí svoje a vy sa pod týmto vplyvom rozhodujete inak ako to naozaj cítite. Alebo je práve nedostatok lásky tým dôvodom, prečo sa stále nehrniete pod čepiec?

Nielen tlak okolia, ale aj iné okolnosti častokrát doženú pár pred oltár, hoci najlepšie pre oboch by bolo, aby sa ich cesty rozišli. Verte či nie, ak je niektorý z týchto dôvodov tým, na základe ktorého sa chystáte povedať áno svojmu nastávajúcemu, vráťte sa radšej z kratšej cesty.

Tlak okolia

Ak ste sa ani po rokoch spolužitia nenadchli pre predstavu, že sa vezmete, asi na to máte dôvod. Ste spolu už tak dlho, že je ťažké vyznať sa vo svojich pocitoch. Či len vášeň, ktorá zo vzťahu vyprchala je dôvodom, prečo sa navzájom vzdiaľujete, alebo sa časom vytratila aj láska, porozumenie a vzájomná úcta.

Vaši blízki to však vidia inak. Nielen vaša najbližšia rodina, ale aj kamaráti vás presviedčajú o tom, že je to normálne, že po rokoch vzťahu už nemusí byť všetko len ružové. Že ste pre seba stvorení, že ste de facto dokonalý pár. Takto to vidia všetci. Len vy nie. Potlačiť nielen svoje pocity, ale aj intuíciu a nechať sa doslova do sobáša dotlačiť okolím nie je tá správna cesta. Častokrát sa práve takéto zväzky končia rozvodom.

Tik – tak

Tikot biologických hodín počujete čoraz intenzívnejšie. Aj vaša túžba po partnerstve a úlohe matky je z roka na rok silnejšia. S kamarátkami už nechodíte večer na drink, ale počas dňa s nimi vybehnete kočíkovať ich ratolesti a vy máte čím ďalej tým väčší pocit, že vám odchádza vlak. Aj keby ste neboli najmladšie, stále to nie je dôvod dať sa dokopy s prvým mužom, ktorý by vám mohol poskytnúť genetický materiál a uspokojiť tak túžbu stať sa mamou.

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o akýsi skrat či zatmenie mysle, kedy zahodíte za hlavu zdravý rozum a poviete áno mužovi, ktorého sotva poznáte. Tlačia vás tie hodiny, chápeme, no aj tak to môže dopadnúť horšie ako by ste si možno vedeli predstaviť. Predsa len, ak vás už raz bude spájať spoločné dieťa, z tohto vzťahu len tak nevycúvate.

Nechcete mu ublížiť

Vy už cítite, že to vo vašom vzťahu ide dole vodou. Ste pred dôležitým rozhodnutím a v kútiku srdca viete, že jediným riešením, ako z tohto kolotoča von, je vzťah ukončiť. No v tom váš drahý, ktorý to ani zďaleka necíti tak ako vy, príde so žiadosťou o ruku. Aj napriek tomu, že tá najvrúcnejšia láska, ktorú ste voči nemu prechovávali, už dávno vyprchala, stále ho máte rada. Viete o všetkých jeho kvalitách.

O tom, aký je dobrý človek, akou oporou vám bol a stále je. Pod týmto tlakom súhlasíte, hoci vaša hlava a aj srdce vedia, že to nie je správne. Časom však takýto vzťah dokáže úplne ochladnúť. Ba dokonca môže prísť aj neúcta voči druhému a so zlomeným srdcom neskončí len jeden z vás, ale obaja.

Svadba z rozumu

Tie časy, kedy rodiny medzi sebou dohadovali svadby medzi svojimi potomkami z dôvodu finančného zabezpečenia či z dôvodu získania väčšej moci sú už našťastie dávno za nami. No aj dnes sa nájdu páry, ktoré voči sebe neprechovávajú žiadne alebo len minimálne city a aj napriek tomu sa rozhodnú vstúpiť do manželstva. Je to výhodné buď pre jednu, alebo pre obe strany. Finančné zabezpečenie a stabilita sú jedným z dôvodov.

Druhým najčastejším je sociálne postavenie. Tak či onak, ak vo vzťahu chýba láska, vedzte, že ju časom váš partner bude hľadať niekde inde a vy tak možno budete musieť hrať v milostnom trojuholníku druhé husle.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:50