Duff kamarátka nemusí byť vždy len škaredá. Skôr ide o jej subjektívny pocit samej zo seba.dreamstime
StoryEditor

Cítite sa neviditeľné a absolútne nezaujímavé? Možno za to môže DUFF kamarátstvo

06.10.2022, 18:00
Vzťahy

Všetky vaše kamarátky sú očarujúce, obľúbené a kamkoľvek vstúpia, je ich všade plno. A nie preto, že by boli príliš hlučné či extrovertné. Je to ich charizmou a tým, čo vyžarujú. Naopak, vy sa častokrát cítite úplne neviditeľná a máte pocit, že popri vašich atraktívnych kamarátkach ste absolútne nezaujímavá. Tento pocit je pomenovaný termínom DUFF. A o čo vlastne ide?

Nebojte sa, nie je všetko čierno - biele ako to na prvý pohľad vyzerá. Kým sa totiž v jednej partii cítite ako úplná DUFF, v spoločnosti úplne iných ľudí môžete byť tou hviezdou vy!

Kde sa vzal pojem DUFF?

Pojem DUFF sa začal oveľa intenzívnejšie skloňovať už pred viac ako desiatimi rokmi, keď bola vydaná kniha pod týmto názvom a následne bola sfilmovaná. Hlavnou hrdinkou je Bianka. Obyčajná stredoškoláčka, s neobyčajnými kamarátkami. Tie sú presne tým typom dievčat, ktoré sme opisovali. Krásne, vtipné a okolie ich jednoducho miluje. A potom je tu samotná Bianka, ktorá je popri nich ako piate koleso na voze a ešte k tomu neviditeľné, a to predovšetkým pre chalanov, ktorí aj ju v tomto veku oveľa viac zaujímajú. Bianka je jednoducho DUFF – DESIGNATED UGLY FAT FRIEND. Pričom tento pojem nemusí vždy zobrazovať realitu a nie vždy sú DUFF kamarátky práve tučné a škaredé. Veď predsa vieme, že aj krása je relatívny pojem. Každopádne, seriálovú Bianku to nakopne správnym smerom a rozhodne sa zmeniť zo škaredého káčatka na krásnu labuť.

Je to len váš pocit

Našťastie je svet rôznorodý a to, čo je pre niekoho pekné, niekoho iného vôbec nezaujme a naopak. Neexistujú tabuľky, ktoré by vám jednoznačne povedali, čo je pekné a čo nie. Aj v prípade, že sa častokrát cítite ako tá neviditeľná alebo menej pekná či menej vtipná, vedzte, že je to len váš subjektívny pocit a niekto (a určite tých ľudí nie je málo) vás bude vnímať úplne opačne. DUFF nemusí spravidla súvisieť len s krásou, ale všeobecne s pocitom menejcennosti.

Prečo to robíte?

Aj vy si kladiete otázku, prečo by sa človek mal sám, dobrovoľne kamarátiť s niekým, pri kom je len ako jeho tieň, ktorý ho nasleduje? Je to predovšetkým otázkou statusu. Byť napríklad vo vyššej spoločnosti. Hoci aj za cenu, že vy pri ňom neznamenáte nič. A možno vám lichotí, že ste práve kamoška ženy, za ktorou sa otočia všetky hlavy.

Zbavte sa DUFF v sebe

V každom prípade, máte sa čo učiť a prvou lekciou by mala byť práca na vašom sebavedomí. Nie ste predsa žiadna šedá myška a aj vy máte čo ponúknuť. Zbavte sa tej DUFF v sebe a zamyslite sa nad tým, čo môžete ponúknuť. Skôr, než budete vyzdvihovať svoje slabé stránky, si spomeňte na tie silné. A pozrime sa na to aj z opačnej strany. Ak ste vy tá, ktorá má vedľa seba svoju vernú kamarátku, ktorej chýba sebavedomie a možno aj charizma naviac, pomôžte jej vystúpiť z tejto role a nájdite spoločne femme fatale, ktorá v nej drieme. Pretože drieme. V každej z vás.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:08