To posledné, čo si na vás muž všimne, sú vaše nedokonalosti.dreamstime
StoryEditor

Muži nás vidia inak než sa vnímame my samy: A rozhodne to nie je také kritické

25.09.2022, 18:00
Vzťahy

Ženy sú majsterky v podceňovaní sa. Vyplýva to zrejme aj z toho, že máme neustále tendenciu sa s niekým porovnávať. Hoci sa spoločnosť postupne malými krokmi mení, no aj ona je zodpovedná práve za takého správanie u žien. Niet sa potom čo čudovať, že sme k sebe oveľa viac kritické ako je vôbec nutné. A myslíme si, že rovnako ako sa vidíme my, nás iste vidí aj náš partner, prípadne všetci na okolo. Omyl dámy. Strie na zadku sú tým posledným, čo mužovi udrie do očí.

Je úplne zbytočné sa obávať, že muž bude primárne pri pohľade na vás riešiť a vnímať vaše nedostatky, ktoré sú, samozrejme, len vo vašej hlave. Muži si v prvom rade všímajú vaše prednosti, a takto by ste sa mali na seba pozerať aj vy.

Čo mu lezie na nervy?

Stojíte pred zrkadlom, obzeráte sa a komentujete svoj vzhľad. Začínajúcu celulitídu na stehnách, veľký zadok, vypuklé brucho a tak ďalej, a tak ďalej. Nielenže si tým vedome ubližujete, ale verte nám, vášho partnera to nie že nezaujíma, jeho to vyslovene vytáča a lezie mu toto vaše neustále podceňovanie sa poriadne na nervy. Pozrite sa na to z jeho strany. Ako sa má na vás pozerať, keď vy neustále upozorňujete len na to, čo je na vás nepekné, než aby ste zdôraznili to, čo máte na sebe rady? Vo vzťahu môže nastať problém aj z tohto dôvodu. Ak si totiž samy seba nevážite, aký postoj má voči vám zaujať partner? On predsa túži po sebavedomej žene, ktorá si je vedomá svojich kvalít. Jasné, že na nedostatkoch môžete pracovať, no nemusí o nich vedieť on ani široké okolie.

Ste pre neho originál

Kiež by to bolo také jednoduché, zmeniť zo dňa na deň optiku a pozerať sa na seba ako na jedinečnú, originálnu bytosť. Minimálne sa o to pokúste. Vlasy s touto hustotou, farbou a dĺžkou jednoducho patria k vám, rovnako ako to, že ste nízka a nikdy nebudete vysoká supermodelka. Ak ste, naopak, vysoké a túžili by ste byť o niečo nižšie, subtílnejšie, tak sa touto myšlienkou už nezaoberajte. Samy viete, že to k ničomu nevedie. Aj v tomto prípade sa inšpirujte vašim mužom, partnerom, priateľom. Ten vás má rád a páčite sa mu presne také, aké ste. So všetkým. To on vo vás vidí originál a možno práve nedokonalý chrup alebo väčší nos je tým, čo ho na vás najviac priťahuje. A verte či nie, s najväčšou pravdepodobnosťou to aj tak bude.

Skôr vníma prednosti

Hádam si nemyslíte, že skôr než mužovi udrú do oči vaše krásne oči či bujný dekolt, všimne si, že máte o čosi väčšie stehná. To určite nie. Pravda je, že stehná si nevšimne vôbec, alebo ich nebude nijako zvlášť riešiť. Stehná ako stehná. Ani to, že nemáte dokonale ploché brucho mu nepríde nijako divné a dokonca sa nepozastaví ani nad striami na zadku. Skutočne sú vaše nedostatky pre neho tým posledným, čo by riešil. Nespochybňujte sa a nespochybňujte ani jeho záujem o vás, ba dokonca ani to, či to myslí vážne a ako sa mu takáto môžete páčiť. Proste sa mu páčite a bodka. A tak ako vás prijal on, prijmite aj vy samy seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 07:27